aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΊντερ-Γιουβέντους: Μιλάνο-Τορίνο ένα τσιγάρο δρόμος!

Ίντερ-Γιουβέντους: Μιλάνο-Τορίνο ένα τσιγάρο δρόμος!

Το Ίντερ-Γιουβέντους αποτελεί το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Ιταλία. Άλλωστε και για αυτό λέγεται «Derby d’Italia». Δύο ομάδες που μισούν η μία την άλλη, που δεν θέλουν να ακούν η μία για την άλλη!

Είναι ένα ματς αντίστοιχο της Σέλτικ με την Ρέιντζερς, της Μπόκα Τζούνιορς με της Ρίβερ Πλέιτ, της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ή για να φέρουμε και πιο κοντινό παράδειγμα, κάτι σαν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Φανταστείτε, λοιπόν, στην Ελλάδα ή στην Αργεντινή που το κοινό είναι ακόμη πιο φανατισμένο, να υπήρχαν τόσες πολλές μετακινήσεις σε… μισητούς αντιπάλους. Γιατί η αλήθεια είναι πως υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μετακινήθηκαν από την Ίντερ στην Γιουβέντους και… τούμπαλιν. Δεν ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες, αλλά αυτούς που μετακόμισαν από τη μία στην άλλη.

Η πρώτη μετακίνηση ήρθε τον Ιούλιο του… μακρινού 1926 όταν ο Γκίντο Τζιανφραντόνι πήγε από την Γιουβέντους στην Ίντερ. Στην αμέσως επόμενη χρονιά είχαμε μια «τράμπα» των δύο ομάδων, με την Γιουβέντους να παίρνει τον Λουίτζι Σεβενίνι και να δίνει τον Λουίτζι Αλεμάντι. Ο Τζουζέπε Τζόλα πήγε από Τορίνο σε Μιλάνο τη σεζόν 1928-29, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά γύρισε πίσω στη Μεγάλη Κυρία.

Για να μην αναφέρουμε μία-μία όλες τις 37 μετακινήσεις, ας μιλήσουμε και για τις πιο… βαρβάτες. Ο Ιμπραΐμοβιτς το καλοκαίρι του 2006 έφυγε από την Γιουβέντους με προορισμό την Ίντερ, με τους νερατζούρι να πληρώνουν το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους!

Λάθος κίνηση από την Ίντερ φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν η παραχώρηση του Φάμπιο Καναβάρο στη Γιουβέντους με μόλις 10 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά το αντίθετο δρομολόγιο έκανε ο Έντγκαρ Ντάβιτς ως ελεύθερος!

Ακριβή για τα δεδομένα της εποχής ήταν η μεταγραφή του εξαιρετικού πορτιέρε Άντζελο Περούτζι από την Γιουβέντους στην Ίντερ με 19 εκατ. ευρώ (σεζόν 1999/2000)!

Η Ίντερ είχε βρει… λαβράκι το 1991 με την απόκτηση του Ντίνο Μπάτζιο, όπως και έξι χρόνια νωρίτερα με αυτή του Μάρκο Ταρντέλι!

Την τελευταία δεκαετία, πάντως, είχαμε ελάχιστες μετακινήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μετά την κατάκτηση του Champions League, ο Λούσιο αποχώρησε από την Ίντερ για την Γιουβέντους (τον Ιούλιο του 2012), ενώ ο Ερνάνες… κόστισε 13 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Τορίνο. Τελευταία φορά που έγινε το Τορίνο-Μίλανο από ποδοσφαιριστή ήταν τον Ιούλιο του 2018, με τον Κέβιν Ασαμόα να φορά τα νερατζούρο αλλά χωρίς επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ