aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙδιάκεθ, Ρόκα, Καβέγιο και ποδοσφαιριστές

Ιδιάκεθ, Ρόκα, Καβέγιο και ποδοσφαιριστές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές η ΑΕΚ έμοιαζε ασταμάτητη, πραγματοποιώντας την καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας της στο πρωτάθλημα. Λίγους μήνες μετά, η εικόνα της μόνο τρένο δίχως φρένο δεν θυμίζει, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός στις τάξεις της.

Ωστόσο, από τη στιγμή που μαθηματικά δεν έχει χαθεί τίποτα, το ερώτημα είναι αν μπορεί να αντεπιτεθεί. Η «Goal news» παρουσιάζει τα τέσσερα «κλειδιά», τα οποία ίσως να ανοίξουν την πόρτα για να ξεφύγει η ομάδα από την αγωνιστική αστάθεια των τελευταίων δύο μηνών.

1) Ιμανόλ Ιδιάκεθ: Πάντοτε ο προπονητής έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα και τα αποτελέσματα μίας ομάδας. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει ο Βάσκος. Παρά το ότι η απόσταση των τριών βαθμών από την κορυφή είναι αναστρέψιμη, χάθηκαν αλόγιστα βαθμοί και παρατηρήθηκαν απογοητευτικές εμφανίσεις. Πλέον, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και το στοίχημά του είναι να αποδείξει ότι μπορεί να βάλει τους κιτρινοπράσινους ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών.

2) Τσάβι Ρόκα: Το περασμένο καλοκαίρι, ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής άφησε την ομάδα δίχως δεύτερη επιλογή σέντερ φορ και επιτελικού. Το ντεφορμάρισμα του Αντρέ Άλβες και ο τραυματισμός του Τζοάν Τομάς ανέδειξαν ακόμη πιο πολύ το πρόβλημα. Γι’ αυτό επιχειρεί διορθωτικές κινήσεις κατά τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Αν οι αποφάσεις αποδειχτούν σωστότερες από τις καλοκαιρινές, θα επέλθει η ενίσχυση που πιθανόν να δώσει λύσεις στη συνέχεια.

3) Σέρζιο Καβέγιο: Σε μία περίοδο που η ΑΕΚ παρέπαιε, ο γυμναστής Τόνι Πουέρτο αποτέλεσε παρελθόν (για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση). Ο Καβέγιο, ένας έμπειρος προπονητής φυσικής κατάστασης, με θητεία σε Εσπανιόλ, Σαραγόσα και Μαγιόρκα, πήρε την εντολή στις 30 Νοεμβρίου για να φρεσκάρει την ομάδα το συντομότερο. Ζήτησε πίστωση χρόνου, όπως ήταν φυσικό, ωστόσο ήρθε η ώρα για να φανεί το αποτέλεσμα της δουλειάς του, το οποίο ίσως να αποδειχτεί καθοριστικό στην προσπάθεια ανάκαμψης.

4) Ποδοσφαιριστές: Κάθε φορά που η ΑΕΚ ντεφορμάρεται, μοιραία εγείρεται θέμα αντοχών των ποδοσφαιριστών. Ο λόγος είναι πως έχει τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο κυπριακό πρωτάθλημα. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν μπορούν να ανακάμψουν και να αντέξουν μέχρι τέλους οι αρκετοί «30φεύγα-40έλα» παίκτες της επίδοξης πρωταθλήτριας. Από την απάντηση που θα δοθεί στο ερώτημα, πιθανόν να εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό και η στελέχωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ