aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙδιάκεθ: «Οι υπόλοιπες ομάδες απέχουν από εμάς σε μπάτζετ και κόσμο»

Ιδιάκεθ: «Οι υπόλοιπες ομάδες απέχουν από εμάς σε μπάτζετ και κόσμο»

Χωρίς τον Χέφελ θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Παρασκευής (27/9) με τον Απόλλωνα στην «Αρένα». Ο Ισπανός δεν υπολογίζεται από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ενώ όπως λέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας, Κυριάκου Δημητρίου αποφασίστηκε όπως αλλάξει η τακτική ενημέρωσης των τραυματιών για αποφυγή παρεξηγήσεων. Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (25/9) ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ αναφέρθηκε στην απώλεια βαθμών με τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Η αναφορά του Κυριάκου Δημητρίου: «Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις θα δίνουμε πλήρη ενημέρωση για τους τραυματισμούς κάθε φορά στη διάσκεψη. Πλάνας και Φακούντο δεν έχουν δικαιώμα. Φλοριάν, Μοϊσόφ και Ακοράν κάνουν συντηρητικό πρόγραμμα αποθεραπείας, η κατάσταση τους αξιολογείται. Ο Χέφελ είναι επίσης εκτός. Θα αξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ Ιωάννου και Κιβενι κάνουν αγώνα δρόμου».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ

Για τις μαζεμένες απουσίες, είπε: «Γνωρίζαμε ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί. Θα προτιμούσαμε να είχαμε όλους τους παίκτες. Φλοριάν και Ακοράν παρότι είχαν μικροπροβλήματα ήθελαν να παίξουν στο προηγούμενο παιχνίδι, έτσι αυτό επηρέασε ώστε να μείνουν έξω τώρα όμως έχουμε τις επιλογές να αντεπεξέλθουμε».

Για τις απώλειες βαθμών με τον Ολυμπιακό: «Συνέβησαν αρκετά που πήγαν λάθος. Είχαμε τον έλεγχο στο ματς, δεν έπρεπε να δεχθούμε με αυτό τον τρόπο το γκολ και δεν έπρεπε να μετρήσει. Δεν έπρεπε να δεχθούμε δύο κίτρινες κάρτες. Όμως, πρέπει να αποτελέσει μάθημα να μην ασχολούμαστε ούτε με τον διαιτητή ούτε με κανέναν άλλο. Ήταν και λάθος του Τέτε και το ξέρει. Είναι καλύτερα να έχεις κακό ξεκίνημα για να τα βελτιώσεις στη συνέχεια. Ενώ αν τα προβλήματα έρθουν μετά ίσως είναι αργά».

Αν είναι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα παρουσία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και την παρουσία του κόσμου: «Από την αρχή το μοναδικό μας λάθος ήταν το ματς με τον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη παλέψαμε, με την Ομόνοια θέλαμε τη νίκη αλλά η ισοπαλία μπορεί να τύχει σε ένα ντέρμπι. Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν ο επόπτης σήκωνε ψηλά το σημαιάκι, μπορεί να κερδίζαμε. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι να είμαστε ενωμένοι. Βλέπουμε τις υπόλοιπες ομάδες πως απέχουν όχι μόνο σε μπάτζετ αλλά και στον κόσμο. Βλέπουμε την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Εμείς είμαστε πληγωμένοι, όμως χρειάζεται υπομονή και χρόνος ιδιαίτερα στους νέους παίκτες. Προτιμώ τα προβλήματα να είναι τώρα παρά μετά. Αν είναι κάτι για το οποίο ξεχωρίζουμε είναι πως είμαστε οικογένεια. Χωρίς αυτό δεν είμαστε τίποτα. Τώρα με τον Απόλλωνα χρειαζόμαστε τον κόσμο. Στα εύκολα δεν χρειάζεσαι τόσο τον κόσμο, όσο τον χρειάζεσαι στα δύσκολα. Την τελευταία πενταετία έχουμε τερματίσει τέσσερις φορές δεύτεροι. Τώρα στο δύσκολο ξεκίνημα θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

Για το πλάνο που ετοιμάζει με τις απουσίες που υπάρχουν: «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τα πάντα. Όταν υπάρχουν προβλήματα πρέπει να βρεις λύσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε την καλύτερη ενδεκάδα που μπορούμε».

Αν είναι έτοιμος ο Φιόλιτς για ενδεκάδα: «Είναι μια καλή επιλογή δουλεύει αρκετά καλά και είμαι ικανοποιημένος από αυτόν».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Απόστολος Γιάννου:

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Είναι ένα δύσκολο ματς με μια δύσκολη ομάδα. Χάσαμε βαθμούς με τον Ολυμπιακό και πλέον η νίκη είναι μονόδρομος. Να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και να έρθουν και οι τρεις βαθμοί»

Αν υπάρχει θέμα ψυχολογίας στην ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Στόχος είναι να βρούμε τον λόγο που μας ισοφάρισε ο Ολυμπιακός. Είναι περισσότερο τα δικά μας λάθη. Έχουμε δει τα λάθη στα βίντεο και τα δουλέψουμε στην προπόνηση. Στόχος είναι να κερδίσουμε τον Απόλλωνα».

Για την κριτική που δέχθηκε η ομάδα: «Κάθε ματς είναι μια απάντηση. Αν κερδίσουμε την Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα ξεχαστεί τελείως. Θέλουμε να αποδείξουμε και στον εαυτό μας ότι κόντρα σε μια καλή ομάδα μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το συμβόλαιο του και αν έγιναν επαφές ανανέωσης: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε γι΄ αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε την νίκη με τον Απόλλωνα και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για ανανέωση».

Για το ότι η ΑΕΚ σκόραρε μέχρι στιγμής μόνο από πέναλτι και φάουλ: «Δεν το βρίσκουμε σαν πρόβλημα. Για να μας κάνουν πέναλτι σημαίνει ότι είμαστε στην περιοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί το βρίσκουν παράλογο. Δεν είναι κάτι που μας αγχώνει. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα έρθουν τα γκολ και από άλλες φάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να βελτιώσουμε τα λάθη μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ