aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙδιάκεθ: «Ναι νιώθω πίεση, δεν θα είμαι ποτέ πρόβλημα για την ΑΕΚ»

Ιδιάκεθ: «Ναι νιώθω πίεση, δεν θα είμαι ποτέ πρόβλημα για την ΑΕΚ»

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε ματς της ομάδας του, παρέθεσε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε για το ντέρμπι που ακολουθεί κόντρα στην Ανόρθωση και για όλα τα θέματα που αφορούν τους «κιτρινοπράσινους» της Λάρνακας.

«Είναι ένα ντέρμπι και ξέρουμε την σημασία του. Είναι για εμάς ακόμα πιο σημαντικό μετά την ήττα. Είναι μια πρόκληση και ευκαιρία για την ομάδα μας και είναι σημαντικό να φτάσουμε στον στόχο για να αλλάξουμε το κλίμα. Με εξαίρεση τον Acoran και τους τιμωρημένους δεν αντιμετωπίζουμε άλλο πρόβλημα. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα, αλλά σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε στο τέλος να μπορέσουμε να αφιερώσουμε την νίκη στον κόσμο μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό θα παλέψουμε. Πριν από το παιχνίδι έχεις τρεις επιλογές. Με νίκη μειώνουμε σε 3 βαθμούς την απόσταση, εξαρτάται και από το άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Με ισοπαλία μένουμε στους έξι βαθμούς και με ήττα στους εννιά. Ο στόχος για είναι ξεκάθαρος, να πάρουμε τη νίκη, να έρθει η καλή ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, η νίκη θα μας δώσει ώθηση. Η Ανόρθωση κάνει καλή πορεία, έχει σταθερότητα, ενώ εμείς όχι, όπως και η ψυχολογία μας δεν είναι καλή. Όμως διαθέτουμε καλή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, είναι σημαντικό και για μας και για τον κόσμο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε εδώ», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για το αν η ΑΕΚ βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο μετά τα τελευταία αποτελέσματα, είπε: «Δεν θεωρώ ότι αγωνιζόμαστε με την πλάτη στο τοίχο, δεν είναι η τελευταία ευκαιρία. Σίγουρα δεν μου αρέσει να ασχολούμαι και δεν με προβληματίζουν τόσο τα μαθηματικά, αλλά τα υπόλοιπα. Χρειάζεται με νίκη να δυναμώσουμε, χρειαζόμαστε καλά νέα. Εμείς δεν κάνουμε καλή πορεία, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι το τέλος του κόσμου αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορείς να μιλάς για τελικούς από τον Νοέμβριο. Είναι πολύ σημαντικό και αυτό το πιστεύω, παίζουμε με την πρωτοπόρο σε ντέρμπι στη Λάρνακα, ακόμη πιο δυνατοί στη φετινή σεζόν. Είναι καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι είμαστε εδώ μέσα στη μάχη. Είμαι προπονητής και γνωρίζω καλά ότι όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα έρχεται πίεση. Ήρθα πέρσι για να βοηθήσω την ΑΕΚ στη δύσκολη κατάσταση. Νομίζω το πέτυχα, ο στόχος δεν αλλάζει ούτε φέτος. Η πίεση υπάρχει σε όλους, είναι ξεκάθαρα τα συναισθήματα μου, αγαπώ την ομάδα της ΑΕΚ, προσπαθώ για βοήθεια και βελτίωση. Πρόβλημα δεν θα είμαι ποτέ για την ΑΕΚ. Δουλειά μου είναι να βοηθώ την ομάδα, να την βελτιώνω και να προσπαθώ να κάνω τον κόσμο χαρούμενο».

Αναφερόμενος στα αγωνιστικά, είπε ότι ο Ακοράν από τον περασμένο Μάρτιο είχε το πρόβλημα στο μηνίσκο και από εκεί και πέρα όλα πήγαν λάθος, γι’ αυτό και είναι εκτός καιρό. Ο Φλοριάν είχε έναν παράξενο τραυματισμό, επανήλθε όμως. Ο Μοϊσόφ επίσης, ήταν άτυχος, το πρόβλημα του Χέφελ στην αρχή δεν ήταν σοβαρό μετά γύρισε αλλιώς. «Μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά. Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να επιστρέψουν. Όταν έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Με πολλούς να είναι έξω είναι δύσκολο. Αλλά με όλους τους ποδοσφαιριστές μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος είπε από πλευράς του: «Έχουμε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι με την Ανόρθωση, είναι μία ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή, δεν είμαστε στην καλύτερη μας στιγμή μέσα στη σεζόν, όμως πάντα καταφέρνουμε να επιστρέψουμε. Αλλάζουμε τα πάντα, ελπίζω να βρούμε τους τρόπους για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω ότι είναι αρκετοί οι λόγοι που δεν παρουσιαζόμαστε όπως θέλουμε. Οι αλλαγές του καλοκαιριού, οι πολλοί τραυματισμοί, η φυσική κατάσταση. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, καλές και κακές. Ενωμένοι να τις ξεπεράσουμε. Είμαστε η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια κατακτήσαμε το κύπελλο και τη δεύτερη θέση. Θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου μας, είναι σημαντικό τώρα να τους έχουμε δίπλα μας».

Ερωτηθείς για το πως αντιμετώπισαν την πρόσφατη ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, ο Γάλλος επιθετικός απάντησε: «Τις συζητήσεις που κάναμε αφορά εμάς τους ίδιους, τα αποδυτήρια. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και δεν είμαστε μετά το τελευταίο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τη στιγμή που διανύουμε και τη θέση μας. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια. Να δείξουμε πως η ΑΕΚ ξέρει να έχει την κατοχή και να παίζει σωστό ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ