aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙδιάκεθ: «Η ομάδα θέλει σαν... τρελή να αγωνιστεί» (vid)

Ιδιάκεθ: «Η ομάδα θέλει σαν… τρελή να αγωνιστεί» (vid)

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Κάθε βαθμός, κάθε λεπτομέρεια και κάθε νίκη είναι πλέον εξαιρετικά σημαντικά, τόνισε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ σε τοποθετήσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε με τα λεγόμενά του ότι η ΑΕΚ διψά για νίκη και έχει μεγάλη ανυπομονησία για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα.

«Περιμένω ένα ωραίο παιχνίδι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μας. Εάν κερδίσουμε η κατάστασή μας θα γίνει καλύτερη. Τέσσερα παιχνίδια πριν το τέλος, κάθε λεπτομέρεια, κάθε βαθμός, κάθε νίκη είναι ακόμη πιο σημαντικά και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά τη νίκη κόντρα στην Ομόνοια η ομάδα είναι χαρούμενη, ανυπομονεί για το παιχνίδι, θέλει σαν τρελή να αγωνιστεί και θα πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί ο αντίπαλος είναι πραγματικά καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο για να τους κερδίσουμε», σχολίασε αρχικά ο Ιδιάκεθ.

Ακολούθως τόνισε το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και να γεμίσει το «ΑΕΚ Αρένα»: «Τώρα είναι η στιγμή του κόσμου. Εάν θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή, χρειαζόμαστε τον κόσμο. Χρειαζόμαστε το “ΑΕΚ Αρένα” γεμάτο, με τον κόσμο να σπρώχνει την ομάδα. Πρέπει ο αντίπαλος να νιώσει ότι παίζει εκτός έδρας και με τον κόσμο εναντίον του. Είμαστε πολύ κοντά στην Ευρώπη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Την ίδια ώρα ο άλλος μας στόχος είναι ανοικτός, το όνειρο είναι αληθινό. Για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για την κορυφή, θα πρέπει το “ΑΕΚ Αρένα” να είναι γεμάτο παλμό. Ξέρουμε ότι όταν είμαστε 12 παίκτες είμαστε και πιο δυνατοί».

Μόισοφ: «Είναι ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας ακόμη τελικός για μας. Εάν παίξουμε όπως γνωρίζουμε νομίζω ότι οι τρεις βαθμοί θα μείνουν στην Λάρνακα. Αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, να δώσουμε κάτι παραπάνω από το 100%. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, μία από τις καλύτερες στην φετινή σεζόν. Γνωρίζουμε την ποιότητα και σεβόμαστε τον Απόλλωνα, όμως σεβόμαστε και την δική μας ομάδα. Εάν παίξουμε όπως γνωρίζουμε τότε οι τρεις βαθμοί θα μείνουν στην Λάρνακα. Θέλω να πω στον κόσμο μας να έρθει πολύ μεγάλος αριθμός στο γήπεδο την Κυριακή να γεμίσει το AEK ARENA. Τους χρειαζόμαστε, ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης και θα πρέπει το ΑΕΚ ARENA την Κυριακή να είναι κατάμεστο».

Το ερώτημα για την άμυνα

Εξαιρετικά δύσκολο είναι να προβλέψει κανείς τις σκέψεις του Ιμανόλ Ιδιάκεθ αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει. Ο τεχνικός της ΑΕΚ σε πολλές περιπτώσεις εκπλήσσει με κάποιες αποφάσεις του και δεν αποκλείεται να πράξει το ίδιο και κόντρα στον Απόλλωνα. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν η ΑΕΚ θα παίξει με τρεις ή τέσσερις ποδοσφαιριστές στην άμυνα. Στο απουσιολόγιο είναι οι τιμωρημένοι Λαμπάν και Τρισκόφσκι. Εκτιμάται ότι πέραν των 5.000 φίλων της ομάδας της Λάρνακας θα βρεθούν στο «ΑΕΚ Αρένα» στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ