aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ βραδιά που ο Τζόρνταν και μια ατάκα έγραψαν ιστορία

Η βραδιά που ο Τζόρνταν και μια ατάκα έγραψαν ιστορία

Οι μεγάλες στιγμές που έχει προσφέρει ο Μάικλ Τζόρνταν είναι αναρίθμητες. Από στατιστικής πλευράς, ωστόσο, καμία βραδιά του δεν ξεπερνά αυτή πριν από 31 ακριβώς χρόνια.

Στις 28 Μαρτίου του 1990, όταν ακόμη ο Air ζούσε με την αμφισβήτηση πως είναι ένας σπουδαίος παίκτης αλλά χωρίς πρωτάθλημα, βρέθηκε στη ζώνη του λυκόφωτος στο Κλίβελαντ απέναντι στους Καβαλίερς.

Ο 27χρονος τότε σούπερ σταρ οδήγησε τους Μπουλς στη νίκη με 117-113 στην παράταση. Σταμάτησε στους 69 πόντους, επίδοση που αποτελεί τη μεγαλύτερη της καριέρας του (63 ήταν η προηγούμενη) και της ιστορίας των Μπουλς ακόμη και σήμερα.

Ο Τζόρνταν είχε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο, 15 στη δεύτερη, 20 στην τρίτη, 10 στην τέταρτη και 8 στην παράταση, με 21/23 βολές, 21/31 δίποντα και 2/6 τρίποντα, καθώς επίσης 18 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 τάπα και μόλις 2 λάθη παίζοντας για 50 λεπτά!

«Δεν σκεφτόμουν την κούραση, γιατί ήθελα να κερδίσουμε. Έχω ξαναβρεθεί σε θέση να βάλω πολλούς πόντους, αλλά χάσαμε και δεν ήθελα να ξανασυμβεί. Γι’ αυτό και έλεγα στον εαυτό μου ‘μην τα παρατάς, συνέχισε και θα νιώθεις καλύτερα όταν κερδίσουμε’», δήλωνε μετά το ματς ο άνθρωπος που στα τέσσερα ματς εκείνης της σεζόν είχε πιάσει… πελάτες τους Καβαλίερς με 50,5 πόντους κατά μέσο όρο και τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

«Ήταν μια σπουδαία παράσταση. Είχα δει κάποτε τον Πιτ Μάραβιτς να βάζει 68-69 πόντους, αλλά αυτό που είδα από τον Μάικλ το ξεπέρασε», ανέφερε ο προπονητής του, Φιλ Τζάκσον.

Ο προσωπικός του «φρουρός», Γκρεγκ Ίλο, απλώς… υποκλινόταν. «Είναι απίστευτος. Όλα τα σουτ που παίρνει είναι φανταστικά… Είναι πολύ γρήγορος, μπορεί να σε περάσει ή να πηδήξει από πάνω σου», έλεγε μετά τον αγώνα.

«Ο τύπος αυτός είναι απίθανη περίπτωση. Ένας στο εκατομμύριο. Μάλλον ένας στο δισεκατομμύριο. Πιστεύω πως δεν έχουμε δει και δεν θα ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Είναι ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου», δήλωνε μετά τον αγώνα ο Τζον Γουίλιαμς των Καβαλίερς που πριν έξι χρόνια έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Την κορυφαία ατάκα της βραδιάς για την 69αρα του MJ είπε ο Στέισι Κινγκ. «Πάντα θα θυμάμαι αυτή τη βραδιά ως το παιχνίδι που μαζί με τον Μάικ πετύχαμε 70 πόντους», ήταν τα λόγια του… αθεόφοβου, που είχε σε 17 λεπτά συμμετοχής 1/2 βολές και 0/4 σουτ. Για τον Τζόρνταν ήταν ένας από τους πολλούς συμπαίκτες που είχε… τραμπουκίσει στην προπόνηση. «Είναι ένας χοντρός που δεν μπορεί να πάρει ούτε ριμπάουντ. Όχι πάουερ φόργουορντ, αλλά αδύναμος φόργουορντ», είχε πει κάποτε για τον… χιουμορίστα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ