aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Βόρεια Κορέα υποδέχθηκε τη Νότια Κορέα σε ένα ματς-«φάντασμα»

Η Βόρεια Κορέα υποδέχθηκε τη Νότια Κορέα σε ένα ματς-«φάντασμα»

Ηπολυαναμενόμενη αναμέτρηση της Βόρειας Κορέας με αντίπαλο τη Νότια Κορέα, έγινε χθες (15/10) στην Πιονγκγιάνγκ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με τις δυο ομάδες να μένουν στο απόλυτο μηδέν (0-0). Η αναμέτρηση είχε πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες από την τελευταία φορά που η Βόρεια Κορέα αντιμετώπισε στην έδρα της τη Νότια Κορέα.

Με απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας στις κερκίδες του σταδίου «Κιμ Ιλ Σουνγκ» δεν υπήρχαν θεατές, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι πέραν των Βορειοκορεατών και δεν υπήρχε μετάδοση του αγώνα. Η μόνη ενημέρωση κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν μέσω της ιστοσελίδας της FIFA για τις κάρτες και τις αλλαγές.

Οι Νοτιοκορεάτες περιμένουν να δουν τις επόμενες ημέρες πλάνα από την αναμέτρηση. «Η Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε πως θα παραδώσει το dvd που θα περιέχει όλα τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης πριν από την αναχώρηση του υπεύθυνου της αποστολής της Νότιας Κορέας» δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Μπορεί πάντως στις κερκίδες να μην υπήρχαν θεατές ή δημοσιογράφοι, ήταν όμως ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Όλα τα μέλη της αποστολής της Νότιας Κορέας υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα κινητά τους στην πρεσβεία της χώρας, και θα τα παραλάμβαναν με την αναχώρησή τους από το Βορειοκορεατικό έδαφος.

Βόρεια και Νότια Κορέα είναι στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς μετά από τρεις αγώνες, ενώ ακολουθούν ο Λίβανος με 6, το Τουρκμενιστάν με 3 και η Σρι Λάνκα χωρίς βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ