aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Τσέλσι έφερε… τούμπα τη Λίβερπουλ και την πέταξε εκτός Λιγκ Καπ! (vid)

Η Τσέλσι έφερε… τούμπα τη Λίβερπουλ και την πέταξε εκτός Λιγκ Καπ! (vid)

Σε ένα παιχνίδι με πολύ γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, η Τσέλσι κατάφερε κερδίσει την Λίβερπουλ (που είχε μόνο νίκες ως τώρα στη φετινή σεζόν) μέσα στο «Άνφιλντ» με ανατροπή (2-1) και να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση!

Στο 17’ η Τσέλσι έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία, όταν ο Φάμπρεγας με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Μοράτα, ο οποίος προσπάθησε δις να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς όμως να τα καταφέρει, με τον Μινιολέ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Ο Ισπανός επιθετικός, μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα έχασε ακόμη μία ευκαιρία αφού απέφυγε ωραία τον Μάτιπ αλλά από πλάγια θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέλγο γκολκίπερ που έδιωξε σε κόρνερ.

Η πρώτη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ ήρθε στο 37’ όταν ο Κέϊτά έτρεξε μεγάλη απόσταση με τη μπάλα στα πόδια, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε με δύναμη αλλά ο Καμπαγιέρο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 39’ ο Μίλνερ βρήκε ωραία στα δεξιά τον Σακίρι, εκείνος έκανε ιδανική σέντρα για τον Μανέ, αλλά η κεφαλιά που πήρε ολομόναχος ο Σενεγαλέζος κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Τσέλσι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια χαμένη ευκαιρία της Λίβερπουλ. Στο 46’ ο Κρίστενσεν έκανε κάκιστη πίσω πάσα προς τον Καμπαγιέρο, ο Στάριτζ έκλεψε, πέρασε τον Αργεντινό τερματοφύλακα αλλά έβαλε λάθος το σώμα του και δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία. Το παιχνίδι απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μοράτα πήρε την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Γουίλιαν, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο σκορ στο 59’, μετά από ένα ακόμα λάθος στην άμυνα της Τσέλσι, ο Κεϊτά επωφελήθηκε και σούταρε με δύναμη, ο Καμπαγιέρο απέκρουσε αλλά η μπάλα κατέληξε στον Στάριτζ που με υπέροχο γυριστό σουτ έκανε το 1-0. Στη συνέχεια η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά η κατοχή της μπάλας ήταν περισσότερη ώρα στα πόδια των γηπεδούχων που έδιναν την εντύπωση πως ήταν πιο απειλητικοί. Τελικά οι Λονδρέζοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 79’. Ο Αζάρ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπάρκλεϊ πήρε την κεφαλιά, με τον Μινιολέ να μην αποκρούει σωστά και τον Έμερσον να σκοράρει από κοντά με ευκολία.

Πέντε λεπτά αργότερα (84’) ο Στάριτζ έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι με πλασαριστό σουτ εκτός περιοχής και στην αμέσως επόμενη φάση η Τσέλσι «πάγωσε» το «Άνφιλντ». Ο Αζάρ έκανε φανταστική ατομική προσπάθεια, πέρασε με υπέροχα από δύο αμυντικούς της Λίβερπουλ και με μια «βολίδα» από πλάγια θέση έδωσε στην Τσέλσι το προβάδισμα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Τσέλσι να παίρνει μια μεγάλη πρόκριση και το νηκιφόρο σερί της Λίβερπουλ να λαμβάνει τέλος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ – Μορένο, Μάτιπ, Λόβρεν, Κλάιν – Κεϊτά, Μίλνερ (60’ Χέντερσον), Φαμπίνιο (87′ Σαλάχ)– Μανέ (71’ Φιρμίνο), Σακίρι, Στάριτζ.

Τσέλσι: Καμπαγιέρο – Έμερσον, Κέιχιλ, Κρίστενσεν (78’ Νταβίντ Λουίζ), Αθπιλικουέτα – Φάμπρεγας, Κόβασιτς (64’ Καντέ), Μπάρκλεϊ – Γουίλιαν (56’ Αζάρ), Μόουζες, Μοράτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τρίτο γύρο του Carabao Cup:

Πέμπτη 25/9 
Γουίκομ–Νόριτς 3-4 (17’ Χολ, 61’ Σόντερς (πεν.), 75’ Μακάρθι – 12’, 14’, 51 Ρόουντς, 41’ Τράιμπουλ)
Γουλβς–Λέστερ 0-0 (1-3 στα πέναλτι)
Μιλγουολ–Φούλαμ 1-3 (61’ Έλιοτ – 7’ Μπράιαν, 52’ Ντε Λα Τόρε, 68’ Κρίστι)
Μπάρτον–Μπέρνλι 2-1 (62’ Μπόις, 83’ Άλεν – 40’ Λόνγκ)
Μπλάκπουλ–ΚΠΡ 2-0 (28’ Γκναντουιλέ, 90’ Σπίρινγκ)
Μπόρνμουθ–Μπλάκμπερν 3-2 (14’ Στάνισλας, 58’ Άιμπ πεν., 94’ Γουίλσον – 64’ Κόνγουεϊ, 73’ Άρμστρονγκ πεν.)
Πρέστον–Μίντλεσμπρο 2-2 (3-4 στα πέναλτι) (27΄Ρόμπινσον, 66’ Μπαρκχούιζεν – 34’ Φλέτσερ, 69’ Ταβερνιέ)
Όξφορντ Γιουνάιτεντ–Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (36’ Ζεσούς, 79΄Μαχρέζ, 93΄Φόντεν)
Γουέστ Μπρομ–Κρίσταλ Πάλας 0-3 (6’, 71’ Τάουνσεντ, 76’ Φαν Άανχολντ)
Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ–Ντέρμπι Κάουντι 2-2 (7-8 στα πέναλτι) (3′ Μάτα, 94′ Φελαϊνί – 59′ Γουίλσον, 85′ Μαριότ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ