aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ τρίτη φορά με Λιθουανούς

Η τρίτη φορά με Λιθουανούς

Αυτό που συνδέει την προσεχή αντίπαλο του Απόλλωνα στον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, Στούμπρας,  με τη Λεμεσό είναι ο προπονητής της. Ο Πορτογάλος Μαριάνο Μπαρέτο, ήταν τεχνικός για λίγους μήνες στην ΑΕΛ τη σεζόν 2007/08. Διαδέχθηκε τον Έλι Γκούτμαν. Η Στούμπρας ιδρύθηκε το 2013 και ξεκίνησε από τις μικρότερες κατηγορίες της Λιθουανίας.

Διαθέτει μια νεαρή ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια. Το 2015 κατάφερε να ανέβει στην Α’ Κατηγορία. Στην πρώτη της σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση και κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στην αμέσως επόμενη περίοδο ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση. Την περασμένη σεζόν στέφτηκε κυπελλούχος και εξασφάλισε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φυσικά φορά στην ιστορία της.

Η έδρα της είναι το «S. Girėno» με χωρητικότητα 9.080 θέσεων. Διοικείται από Ιρλανδούς επιχειρηματίες με πρόεδρο τον Ρίτσιαρντ Γουόλς. Ο  πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 12 Ιουλίου στην έδρα της Στούμπρας και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ στις 19 του ίδιου μήνα.

Αυτή είναι η τρίτη ομάδα από τη Λιθουανία που θα αντιμετωπίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Απόλλων. Στις δύο προηγούμενες φορές κατάφερε να προκριθεί. Έχουν προηγηθεί οι αναμετρήσεις με την Εκράνας (3-3 στο Τσίρειο και 1-2 εκτός έδρας) και πολύ πρόσφατα με την Τρακάι (4-0 στο «Α. Παπαδόπουλος» και 0-0 εκτός έδρας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ