aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Τότεναμ… δεν αστειεύεται! (vids)

Η Τότεναμ… δεν αστειεύεται! (vids)

Μπορεί να μην έκανε καμία μεταγραφή, μπορεί Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να θεωρούνται πιο… μεγάλα φαβορί, αλλά η Τότεναμ θα δώσει τη «μάχη» της για τον τίτλο στην Αγγλία!

Η ομάδα του Ποκετίνο επικράτησε 3-1 της Φούλαμ στο Γουέμπλεϊ κι έκανε το 2-2 στην εκκίνηση της Πρέμιερ Λιγκ. Το εκπληκτικό πλασέ του Λούκας Μόουρα στο 44’ άνοιξε το σκορ για τους «spurs», ωστόσο ο Μίτροβιτς ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο 52’, ένα γκολ που δικαιούνταν βάσει και της προσπάθειάς τους. Αν και το ματς στράβωσε για τους γηπεδούχους, εν τούτοις στη συνέχεια έβγαλαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πήραν το τρίποντο.

Η πίεση έγινε ασφυκτική στα καρέ της Φούλαμ, ο Κέιν είχε δοκάρι και τελικά η λύση δόθηκε από στημένη φάση. Και τι στημένη φάση… Ο σπεσιαλίστας Τρίπιερ με ονειρική εκτέλεση φάουλ στο 74’ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Τότεναμ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κέιν κλείδωσε το τρίποντο, βάζοντας το… κερασάκι στη τούρτα και σκοράροντας για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ Αύγουστο!

Την ίδια ώρα, ξανά στην αγγλική πρωτεύουσα, η Μπόρνμουθ… τρέλαινε κόσμο! Κι αυτό γιατί αν και βρέθηκε να χάνει από τη Γουέστ Χαμ από το γκολ-πέναλτι του Αρναούτοβιτς, εντούτοις στο δεύτερο μέρος με τα τέρματα των Γουίλσον-Κουκ, έφερε… τούμπα την αναμέτρηση και με 2-1, έκανε το 2×2 στο νέο πρωτάθλημα, φιγουράροντας στην κορυφή!

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα. Με γκολ των Γουόλκοτ (15’)-Ριτσάρλισον (31’), τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν 2-1 της Σαουθάμπτον, η οποία απλώς μείωσε στο 54’ με τον Ινγκς, μην μπορώντας να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο «Γκούντισον Παρκ».

Τρίποντο και για τη Λέστερ απέναντι στη νεοφώτιστη Γουλβς. Με αυτογκόλ του Ντόχερτι (29’) και τέρμα του Μάντισον, οι «αλεπούδες» έριξαν στο καναβάτσο τους «λύκους» (2-0), αλλά έχασαν με αποβολή τον Βάρντι στο 66’, ο οποίος θα χάσει και κάποια από τα επόμενα παιχνίδια του συλλόγου…

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18 Αυγούστου

Κάρντιφ – Νιουκάστλ 0-0

Έβερτον – Σαουθάμπτον 2-1 (15′ Γουόλκοτ, 31′ Ριτσάρλισον – 54′ Ινγκς)

Λέστερ – Γουλβς 2-0 (29′ Ντόχερτι, 45′ Μάντισον)

Τότεναμ – Φούλαμ 3-1 (43′ Λούκας Μόουρα, 74′ Τρίπιερ, 77′ Κέιν – 52′ Μίτροβιτς)

Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ 1-2 (33′ πεν. Αρναούτοβιτς – 60′ Γουίλσον, 66′ Κουκ)

Τσέλσι – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 19 Αυγούστου

Μπέρνλι – Γουότφορντ (15:30)

Μάντσεστερ Σίτι – Χάντερσφιλντ (15:30)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 20 Αυγούστου

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ