aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Η τελευταία σας ευκαιρία, χαρίστε τις μετοχές σας στην Ανόρθωση»

«Η τελευταία σας ευκαιρία, χαρίστε τις μετοχές σας στην Ανόρθωση»

Ο πρώην Οικονομικός Σύμβουλος της Ανόρθωσης, Σταύρος Χατζηκυριάκος στέλνει επιστολή στα ΜΜΕ και κάνει ευγενική παράκληση: «Χαρίστε τις μετοχές σας στην Ανόρθωση».

Αναλυτικά: «Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου να μην δεχτεί  το πληρεξούσιο διαχείρισης των μετοχών είναι ορθή έστω και εάν επάρθηκε καθυστερημένα. Το να δεχτεί το Σωματείο  να διαχειριστεί το πληρεξούσιο αυτόματα θα έπρεπε να αναλάβει όλες τες τρέχουσες και συσσωρευμένες  οφειλές και υποχρεώσεις της εταιρείας. Αυτό βέβαια δεν ήταν και ο αρχικός σκοπός της ίδρυσης της. Η εταιρεία ιδρύθηκε για να προστατεύει η να νοικοκύρευε εάν θέλετε το Σωματείο από τα χρέη του και όχι το αντίθετο.

Επειδή δεν θέλω να θεωρηθώ ότι είμαι άδικος ούτε να μηδενίσω την συνεισφορά του κ. Πουλλαΐδη μιας και σε κρίσιμες στιγμές για το Σωματείο μας έβαλε αρκετά λεφτά έστω και με την αγορά μετοχών όμως σαν καλός επιχειρηματίας που είναι παραγνώρισε την λαϊκή Κυπριακή παροιμία που λέει ότι «όποιος λειτουρκά πολλές εκκλησιές της μιας γελά της».

Φαίνεται ξεκάθαρα επίσης σήμερα ότι το σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε τότε “Football is a business” δεν έτυχε σε καμία περίπτωση της δέουσας προσοχής με τα γνωστά πλέων επακόλουθα. Παράδειγμα τρανό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2016 όπου η ομάδα μας ήταν πρώτη θα μπορούσε κάλλιστα ο κ. Πουλλαΐδης να προστατεύσει την επένδυση του κάνοντας re-invest στην επιχείρηση του με το να ενισχύσει την ομάδα με πρωτοκλασάτους και ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές.

Εάν αυτή η υπέρβαση η αλλιώς re-investment γινόταν τότε ίσως θα μιλούσαμε εάν όχι για πρωτάθλημα σίγουρα για Ευρώπη και προφανώς τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα χωρίς να χρειαζόταν ο κ. Πουλλαΐδης να εγκαταλείψει το καράβι που λέγεται Ανόρθωση.

Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Το βασανιστικό ερώτημα που μας προβληματίζει  όλους είναι τι κάνουμε σήμερα μιας και η κατάσταση παραμένει πολύ κρίσιμη και με την αβεβαιότητα για το αύριο στο αποκορύφωμα της.

Για να βρεθεί ωστόσο μια συναινετική λύση και να αποφύγουμε το επικίνδυνο αδιέξοδο που οδηγείται το Σωματείο μας έχει κατά τη γνώμη μου δυο βασικές προϋποθέσεις

1) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Πουλλαΐδης τι πραγματικά θέλει και τι σκέπτεται να κάνει  με την εταιρεία της οποίας αυτός και η οικογένεια του κατέχουν πέραν του 60%. Είναι εδώ που περιπλέκονται τα πράγματα γιατί στον επιχειρηματικό κόσμο κανένας δεν εγκαταλείπει την εταιρεία του και ζητά η περιμένει από τρίτους να του πληρώσουν τα χρέη.

2) Την στάση που θα κρατήσει το Σωματείο έναντι στην εταιρεία και κατ’ επέκταση στην τρέχουσα συμφωνία διαχείρισης Εταιρείας-Σωματείου.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος της Ανόρθωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα σταθεί δίπλα στη ομάδα και στο Σωματείο. Όμως για να το κάνει αυτό θα πρέπει να γνωρίζει όχι αύριο, αλλά χτες τη στάση που θα τηρήσει τελικά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Φοβάμαι όμως πολύ ότι η αβεβαιότητα και η σιγή ιχθύος που επικρατεί αυτό το διάστημα θα είναι αιτία να απομακρυνθεί περισσότερο ο κόσμος μας πόσο μάλλον να υπάρχει η ελπίδα να έρθει πιο κοντά για να ενίσχυση οικονομικά την ανόρθωση αυτού του ιστορικού και πιο ένδοξου Σωματείου της Κύπρου.

Προσωπική μου άποψη πάντοτε είναι ότι η μόνη προσφερόμενη λύση που υπάρχει σήμερα μακριά από λαϊκά δικαστήρια και μακροχρόνιες δικαστικές μάχες βρίσκετε στα χέρια του κ. Πουλλαΐδη γι αυτό τολμώ να κάνω και την πιο κάτω παράκληση σε αυτόν.

«Κύριε Πουλλαΐδη κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε την Ανόρθωση σε πολύ δύσκολες στιγμές ούτε αμφιβάλλουμε ότι  πραγματικά αγαπάτε αυτό που πρεσβεύει η Ανόρθωση, όμως για να συνεχίσει η Ανόρθωση μας στο μέλλων την ένδοξη ιστορία της εδώ που φτάσαμε μια είναι η λύση.

Να χαρίσετε τις μετοχές σας στην Ανόρθωση εάν όχι όλες τουλάχιστον το 21% για να αποκτήσει  το Σωματείο το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας. Είναι η μόνη λύση για να μπορεί να έρθει κοντά σε αυτήν ο κόσμος της σύσσωμος χωρίς προκαταλήψεις και ίσως μετά σημερινά δεδομένα η καλύτερη επιχειρηματική σας κίνηση για να προστατεύεστε την επένδυσης σας και μαζί την Ανόρθωση μας.

Αγαπητέ κ. Πουλλαΐδη ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι μεγαλόψυχος και θα σταθεί στο πλευρό της Ανόρθωσης σαν ο καλύτερος φύλακας άγγελος της γι αυτό μια τέτοια ευγενική κίνηση από μέρους σας να είστε σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί αφάνταστα. Πιστέψετε με ότι εδώ πλέον που φτάσαμε είναι η τελευταία ευκαιρία που σας δίνεται για να γραφτείτε στην ιστορία του ένδοξου Σωματείου μας ως ένας από τους πολλούς και άξιους σωτήρες και ευεργέτες του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ