aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Σίτι έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ κι έβαλε «μπουρλότο» στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Σίτι έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ κι έβαλε «μπουρλότο» στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Μάντσεστερ Σίτι αναθέρμανε την κούρσα για τον φετινό τίτλο, έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ και πήρε τεράστια νίκη με σκορ 2-1 στο μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Στο -4 από την κορυφή οι «πολίτες» που πέτυχαν αυτό που ήθελαν ώστε να πιέσουν πλέον ασφυκτικά τους «κόκκινους». Αγουέρο και Σανέ τα γκολ της Σίτι, ο Φιρμίνο είχε ισοφαρίσει προσωρινά. 

Η κατάσταση πριν από το ντέρμπι ήταν τέτοια που λίγο – πολύ, δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη η εικόνα της αναμέτρησης… Μια Μάντσεστερ Σίτι με το μαχαίρι στα δόντια, αποφασισμένη να εγκλωβίσει τη Λίβερπουλ, να την «πνίξει» στο μισό της γήπεδο και να τρέξει στην επίθεση και απέναντι μια ομάδα που ήξερε ότι έπρεπε όταν βγει στην επίθεση, να εμφανιστεί αποτελεσματική. Νευρικότητα, άγχος και πίεση χαρακτήριζαν τις κινήσεις των παικτών και των δύο συλλόγων, με τους «κόκκινους» να φτάνουν πρώτη μια… ανάσα από το γκολ. Για την ακρίβεια, χιλιοστά μακριά από το προβάδισμα.

Από εξαιρετική κάθετη του Σαλάχ, ο Μανέ στο 18′ πλάσαρε στο δοκάρι, ο Στόουνς γύρισε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Έντερσον και προτού σημειωθεί το αυτογκόλ, ο Άγγλος στόπερ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Οι «πολίτες» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο με αρκετές… σπασμωδικές κινήσεις, ο Φαν Ντάικ καθάριζε ό,τι βρισκόταν στην περιοχή του Άλισον, όμως αυτό μέχρι το 41′. Ο Αγουέρο από πολύ πλάγια θέση κι έχοντας καταφέρει να βάλει στην πλάτη του τον Λόβρεν, γύρισε και με τρομερό αριστερό σουτ νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Το σκορ πλέον καλούσε την ομάδα του Κλοπ να τολμήσε πολύ περισσότερο και φυσικά να βάλει πολύ περισσότερο στο παιχνίδι την επιθετική της τριπλέτα για να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Η Σίτι έδειχνε άνετη όταν είχε την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε την ροή του αγώνα, με τους «κόκκινους» να βάζουν τον Φαμπίνιο αντί του Μίλνερ στο χώρο του κέντρου για να δέσει λίγο περισσότερο. Η Λίβερπουλ πήρε τη μπάλα στα πόδια της σε αντίθεση με το πρώτο μέρος και στο 63′ από λάθος του Κομπανί σε στημένη μπαλιά, ο Φιρμίνο πλάσαρε από πλάγια θέση κι ενώ ο Έντερσον είχε προλάβει να τρέξει στην εστία του, ο Βέλγος αμυντικός απομάκρυνε ξανά, πιο σωστά. Ο Βραζιλιάνος φορ, ένα λεπτό αργότερα, θα έπαιρνε το αίμα του πίσω και με κεφαλιά – ψαράκι ολοκληρώνοντας τρομερή συνεργασία των Αλεξάντερ Άρνολντ και Ρόμπερτσον, με τον τελευταίο να παίρνει τη βαθιά μπαλιά έχοντας κάνει κίνηση μέχρι και το δεύτερο δοκάρι για να «σερβίρει» εξαιρετικά στον Φιρμίνο για το 1-1!

Η Λίβερπουλ είχε αυτό που ήθελε αλλά δεν πρόσεξε κι από τη στιγμή που αρκετοί παίκτες της Σίτι έβγαζαν ενέργεια που μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αυτή έγινε στο 71ο λεπτό. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πήρε τη μπάλα από δεξιά, έκανε κίνηση προς το κέντρο, είδε τον Σανέ που ανοίχτηκε από αριστερά για να βρεθεί σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και προτού προλάβει να τον μπλοκάρει ο Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Γερμανός με διαγώνιο αριστερό σουτ σκόραρε για το 2-1 των «πολιτών»! Ο Κλοπ πέταξε στο ματς και τον Σακίρι που στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κάνει τρομερά πράγματα μπαίνοντας και αλλάζοντας όλο το ντέρμπι, με τον κόουτς των «κόκκινων» να εύχεται κάτι ανάλογο. Το ντέρμπι πήρε άγρια ομορφιά, ο Αγουέρο στο 81′ δεν κατάφερε να περάσει όπως θα ήθελε τον Άλισον σε αντεπίθεση τριών παικτών της Σίτι έναντι δυο της Λίβερπουλ, ο Σαλάχ στο 84′ έκανε ξαφνικό αριστερό σουτ με τον Έντερσον να διώχνει και στο 90′ ο Άλισον είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Μπερνάρντο Σίλβα, με το μεγάλο ντέρμπι να ολοκληρώνεται στο 2-1 για τη Σίτι!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (88′ Οταμέντι), Λαπόρτ (86′ Γουόκερ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα (65′ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Αγουέρο, Σανέ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (86′ Στάριτζ), Χέντερσον, Μίλνερ (57′ Φαμπίνιο), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (77′ Σακίρι).



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ