aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Σίτι έκανε και φέτος δικό της το Λιγκ Καπ! (vid)

Η Σίτι έκανε και φέτος δικό της το Λιγκ Καπ! (vid)

Κούπα και φέτος για τη Σίτι! Τον πρώτο τίτλο της σεζόν πανηγυρίζει η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς στον τελικό του Λιγκ Καπ επικράτησε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι της Τσέλσι με 4-3, έπειτα από στείρα 120′ αγώνα σε κανονική διάρκεια και παράταση. 

Αυτό ήταν το 6ο Λιγκ Καπ για τους «σίτιζενς», με τους «μπλε» του Μαουρίτσιο Σάρι να στέκονται ίσοι προς ίσοι στους πρωταθλητές Αγγλίας και να χάνουν τον τίτλο στη «ρώσικη ρουλέτα», κρατώντας σαν… κληρονομιά εν όψει της συνέχειας της σεζόν την αγωνιστική της βελτίωση, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όσοι είχαν στο μυαλό τους την πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, που η Σίτι επικράτησε με 6-0, τότε κατάλαβαν πολύ γρήγορα, ότι η Τσέλσι μαθαίνοντας από τα λάθη της και ξέροντας ότι παίζει ένα ματς δίχως αύριο, παρουσιάστηκε πολύ πιο βελτιωμένη σε νοοτροπία και σίγουρα πολύ πιο προσαρμοσμένη κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα από την ίδια.

Το λεγόμενο «Sarri-ball» πήγε… περίπατο και έτσι το πρώτο ημίχρονο θα περάσει στην ιστορία με κάποιες στιγμές που απλά θα υπάρχουν στη στατιστική κατηγορία, όπως οι τελικές προσπάθειες του Αγκουέρο στο 22’ και το 28’ και του Γουόκερ στο 43’.

Στο 66’ ήταν η σειρά της Τσέλσι να απειλήσει, με τον Αζάρ να «τρέχει» μόνος του την αντίπαλη άμυνα στρώνοντας την μπάλα στον Καντέ, αλλά το σουτ του Γάλλου αμυντικού χαφ πέρασε άουτ, ενώ στο 71’ ο Μπάρκλεϊ έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Η τελευταία στιγμή του αγώνα ανήκε στην Τσέλσι, με τον Έντερσον να εξουδετερώνει με υπερένταση το φάουλ το Γουίλιαν.

Στην παράταση δεν συνέβη τίποτα το πραγματικό σπουδαίο, παρά μόνο στο 110’, με τους Καντέ και Αθπιλικουέτα να σώζουν την εστία της ομάδας τους από την παραβιάση.

Ο τίτλος κρίθηκε τελικά στην παράταση, με τον Ζορζίνιο να νικιέται από τον Έντερσον και τον Νταβίντ Λουίς να σημαδεύει το δοκάρι, στέλνοντας το Κύπελλο στο Μάντσεστερ για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Τα highlights της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Εμερσον, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89′ Λόφτους-Τσικ), Πέδρο (79′ Χάντσον-Οντόι), Γουίλιαν (95′ Ιγκουαΐν), Αζάρ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (46′ Κομπανί), Ζίντσενκο, Φερναντίνιο (90′ Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (86′ Σανέ), Νταβίντ Σίλβα (79′ Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ