aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Σενεγάλη είπε «αντίο» στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ!

Η Σενεγάλη είπε «αντίο» στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ!

Ο Πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές κι εκατοντάδες φίλαθλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών.

H Σενεγάλη αποχαιρέτησε τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, μια απο τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της χώρας. «Η απώλειά σου είναι τεράστια για το έθνος μας. Και όσο σύντομη κι αν ήταν η ζωή σου, ήταν πολύ χρήσιμη και σημαντική για την πατρίδα μας. Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες απέναντί σου», δήλωσε συγκλονισμένος ο Πρόεδρος της χώρας Μάκι Σαλ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Blaise Diagne de Diass», περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Ντακάρ, αμέσως μετά την άφιξη της σορού του Ντιόπ από τη Λανς. Οι διεθνείς του 2002, πρώην συμπαίκτες, αλλά και εκατοντάδες φίλαθλοι ήταν εκεί για να πουν το δικό τους «αντίο» στον παίκτη που έλαμψε με το χαρακτήρα και την αγωνιστικότητά του με τη φανέλα της χώρας. Ο Ντιόπ που «έφυγε» σε ηλικία 42 ετών θα ταφεί το Σάββατο στη γενέτειρά του, το Ρουφισκέ. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Σενεγάλης ανακοίνωσε ότι το μουσείο, στο υπό κατασκευή στάδιο στο Ντακάρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2026, θα πάρει το όνομα του Ντιόπ για να τιμηθεί η προσφορά του στη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ