aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ… ρέντα του Λαφράνς και το «προσπέρασμα» των προσδοκιών

Η… ρέντα του Λαφράνς και το «προσπέρασμα» των προσδοκιών

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τι να πρωτογράψουμε; Ότι η ΑΕΛ οφείλει άλλο ένα σημαντικό τρίποντο στις δυνάμεις που διαθέτει μέχρι τέλους και στα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών της που βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση; Στη δύναμη της θέλησης για διάκριση, αλλά και στη σωματική; Στο γεγονός πως ο Κέβιν Λαφράνς αποδεικνύεται σε «Μίδα» για τη φετινή ΑΕΛ σε παιχνίδια στα οποία οι επιθετικοί της «πάσχουν» από αστοχία και ατυχία; Όλα είναι δευτεροαναφερόμενα και τριτοαναφερόμενα.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου κατάφερε να σταθεί όρθια μετά την ήττα από την ΑΕΚ και επικράτησε κατά σειρά των ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας και Ερμή (όλα τα ματς με το ίδιο αποτέλεσμα 1-0), δηλώνοντας παρούσα στα δύσκολα. Ωστόσο το ματς με τον Ερμή φάνταζε ακόμη πιο δύσκολο, έκρυβε παγίδες και βάσει των προκλήσεων που είχε η ΑΕΛ, έπρεπε να δείξει τις αντοχές της.

Τώρα, για ποιες προκλήσεις κάνουμε αναφορά; Στο γεγονός πως μετά την νίκη του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ομόνοια και την γκέλα της ΑΕΚ απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας, οι γαλαζοκίτρινοι καλούνταν να επιστρέψουν στη 2η θέση και ταυτόχρονα να μειωθεί στο -2 η διαφορά από την κορυφή. Άρα, το άγχος ήταν περισσότερο. Και τα κατάφερε λοιπόν η ομάδα του Λιμανιού, η οποία εξιλεώθηκε στο 88’ για τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες!

Οι λεπτομέρειες πολλές φορές κάνουν τη διαφορά σ’ ένα παιχνίδι και αυτές τις είχε υπέρ της η ΑΕΛ. Αντιμετώπισε έναν παθιασμένο αντίπαλο, που σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησής του αντιμετώπιζε το παιχνίδι σαν τελικό. Ε, λοιπόν, έτσι το είδαν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, που κλείνουν τον α’ γύρο με επιτυχία και ασφαλώς με… προσπέρασμα των αρχικών προσδοκιών.

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που λυτρώνει την ΑΕΛ λοιπόν ο Κέβιν Λαφράνς. Με το δικό του γκολ στο 88ο λεπτό του ματς με τον Ερμή, έκρινε το τελικό αποτέλεσμα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο κεντρικός αμυντικός των γαλαζοκίτρινων, έχει… ρέντα και έχει δώσει έξι βαθμούς στα τελευταία δύο ματς της ομάδας του. Επίσης, η ΑΕΛ είχε στα γκολπόστ της έναν εξαιρετικό Ράφαελ Ρομό, ο οποίος ειδικά στη φάση του 58’, έκανε δύο συνεχόμενες αποκρούσεις σε ισάριθμα σουτ των Ντομινίκ ντα Σίλβα και Ίμπσον ντε Μέλο.

Η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΛ είναι εξαιρετική, με εξαίρεση εκείνη την εβδομάδα στην οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, ενώ είχε προηγηθεί και η ισοπαλία με την ΑΕΖ. Το ζητούμενο δεν είναι τι έχει δείξει μέχρι τώρα, αλλά πώς θα συμπεριφερθεί στη συνέχεια, αφού ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Για την ΑΕΛ αυτό που θέλουν, είναι μέχρι το τέλος κάθε παιχνίδι της να έχει ενδιαφέρον. Για την ώρα κρατάνε τα θετικά και στοχεύουν σε βελτίωση των αρνητικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν προσδοκώντας σε ακόμη καλύτερες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ