aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ πυξίδα στραμμένη μόνο στον Ερμή

Η πυξίδα στραμμένη μόνο στον Ερμή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η σκέψη είναι στραμμένη μόνο στο αυριανό παιχνίδι με τον Ερμή. Οι κυανόλευκοι του Απόλλωνα καλούνται να προσπεράσουν και το εμπόδιο αυτό και να ολοκληρώσουν το 2017 με τον καλύτερο τρόπο. Ό,τι κατάφεραν μέχρι τώρα είναι με κόπο και ιδρώτα, όμως οι δυσκολίες και οι παγίδες θα παραμονεύουν. Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν θα έχει στη διάθεσή του εκτός από τον Μάγκλιτσα και τους Άλεξ Ντα Σίλβα, Παπουλή και Άλεφ. Και οι τρεις θα κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμοι στο ματς με την ΑΕΛ, στις 3 Ιανουαρίου.

Βέβαια, τώρα αυτό που προέχει είναι η ομάδα να πάει δυνατή και αφοσιωμένη στην αποστολή της στο ΓΣΖ για να επιστρέψει στη Λεμεσό με το «διπλό». Υπάρχουν επιλογές για τις θέσεις των απόντων με τον Κύπριο τεχνικό να είναι έτοιμος να παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Επιστρέφει ο Ρομπέρζ, ο οποίος θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή, θα πάρει θέση βασικού ο Μαρτίνες. Θα επιστρέψουν ακόμη οι Γιάκολις και Σκέμπρι, οι οποίοι θα πάρουν τις δύο θέσεις στα άκρα τη επιθετικής γραμμής.

Το παιχνίδι με τον Ερμή έχει ειδικούς λόγους δυσκολίας, όμως είναι ματς που κερδίζοντάς το οι κυανόλευκοι θα αυξήσουν τη δυναμική τους. Ο Κύπριος τεχνικός μίλησε και χθες στους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι, τονίζοντάς τους την ιδιαιτερότητά του, καθώς με νίκη, θα κάνουν, άλλο ένα σημαντικό βήμα για να πλασαριστούν πιο ψηλά. Είναι σίγουροι πως στα άλλα δύο παιχνίδια (Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ – ΑΕΚ) θα χαθούν βαθμοί, οπόταν αν ο Απόλλων κερδίσει θα έχει σημαντικό όφελος.  «Το μυαλό μας είναι μόνο στο δικό μας παιχνίδι και πουθενά αλλού. Εμείς να κερδίσουμε και μετά θα δούμε πού θα έχουμε φτάσει», δήλωσε στο «Goal», ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει το κέρδος της δικής του ομάδας, σε περίπτωση απωλειών των άλλων μνηστήρων.

Μπορεί να έχει εκπλήξεις η μεσαία γραμμή

Με δεδομένες τις υποχρεωτικές απουσίες, που εύχονται να μη διαρκέσουν πολύ, ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει έτοιμες τις επιλογές του για το αυριανό παιχνίδι. Ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στα δύο άκρα της άμυνας θα είναι ο Πέδρο με τον Βασιλείου. Ο Γιούστε με τον Ρομπέρζ θα είναι οι κεντρικοί μπακ και στη μεσαία γραμμή, θα είναι οι Σατσέτι, Αλαν και Μαρτίνες. Δεν θα είναι όμως απίθανο να δώσει φανέλα βασικού ο Σωφρόνης Αυγουστή στον Μπεντόγια ή να δούμε τον Σκέμπρι, να αλλάζει ρόλο και αντί στα άκρα να αγωνιστεί, πίσω από τον Ζελάγια. Λογικά τη μία θέση στα φτερά θα την πάρει ο Γιάκολις, ενώ στην άλλη πλευρά θα είναι ένας από τους Σκέμπρι ή Σαρδινέρο. Οι κυανόλευκοι θα βασιστούν στην ποιότητά τους, στην ταχύτητα που διαθέτουν και ο στόχος τους θα είναι από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους, που θα τους φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ