aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ πορεία της ΑΕΚ σε αριθμούς

Η πορεία της ΑΕΚ σε αριθμούς

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Από τις 26 Ιουλίου η ΑΕΚ άρχισε το ευρωπαϊκό της ταξίδι, όταν αναμετρήθηκε με την ιρλανδική Ντάνταλκ εκτός έδρας. Από τότε μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου έδωσε 12 παιχνίδια, περίπου σε 2,5 μήνες. Οκτώ στην Ευρώπη, τρία στο πρωτάθλημα και το ματς για το Σούπερ Καπ. Ιδιαίτερα τα παιχνίδια της Ευρώπης ήταν πολύ πιο κουραστικά, καθώς χρειάστηκε η ομάδα να δώσει περισσότερες δυνάμεις αλλά και να ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό.

Ο απολογισμός από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είναι έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η μία ισοπαλία ήταν στο Σούπερ Καπ το οποίο κατέκτησε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ οι ήττες που μετρά είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από τις Ζυρίχη και Λεβερκούζεν. Σ’ αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ πέτυχε συνολικά 22 γκολ και έχει δεχθεί εννέα, ενώ στα μισά ματς κράτησε ανέπαφη την εστία της. Αυτό σημαίνει ότι σκοράρει σχεδόν δύο γκολ ανά παιχνίδι, ενώ δέχεται λιγότερο από ένα γκολ ανά ματς.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Ιβάν Τρισκόφκι. Ο Σκοπιανός ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν μετρώντας ήδη οκτώ τέρματα. Ο τραυματισμός του θα τον αφήσει εκτός του αγώνα με τη Δόξα και παλεύει για να προλάβει το ματς με τη Λουντογκόρετς. Δεύτερος σκόρερ είναι ο Ακοράν με τρία γκολ, από δύο έχουν οι Τολεμές και Γιάννου, ενώ από μία φορά έχουν «δει» δίχτυα οι Τομάς, Ράσπας, Ρουσιάς, Τέτε, Μικέλ, Τρουγιόλς και Λαρένα. Σε δύο μόλις παιχνίδια δεν σκόραρε. Στο 0-0 με την Ντάνταλκ στην Ιρλανδία και στην εντός έδρας ήττα από τη Ζυρίχη, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ