aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ πιο δύσκολη από τότε που άρχισε προετοιμασία

Η πιο δύσκολη από τότε που άρχισε προετοιμασία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν είναι μυστικό πως τα μάτια των φίλων της ΑΕΛ θα είναι στραμμένα στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, την προσεχή Δευτέρα. Οι γαλαζοκίτρινοι δείχνουν πως σταδιακά προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, είναι πιο ομαδικοί και γενικά παρουσιάζουν βελτίωση σε όλους τους τομείς από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Αυτό θέλουν να δουν και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ένα σύνολο που θα μπορεί να αμύνεται σωστά, θα κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα και δεν θα επιτρέπει στην αντίπαλό της να… πατάει καλύτερα. Λόγω έδρας θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή για να παίξει καλή άμυνα και να μην επιτρέψει στους αντιπάλους της να κάνουν ευκαιρίες. Συνεπώς ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας ανήκει στην καλή αμυντική θωράκιση, στον σωστό έλεγχο που θα έχουν οι αμυντικοί και οι μέσοι.

Αλλά από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ θα πρέπει να ξεδιπλώσει και επιθετικές αρετές. Η αποστολή της ΑΕΛ θα είναι η πιο δύσκολη, από τότε που άρχισε την προετοιμασία της. Θα αγωνιστεί σε μια δύσκολη διαχρονικά έδρα και για να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή της, δεν θα πρέπει να γίνουν λάθη. Αντίθετα, θα χρειαστεί μυαλό, συγκέντρωση και τρέξιμο. Η ΑΕΛ θα πρέπει να μπει στον αγωνιστικό χώρο με απαιτήσεις και να βγάλει πίεση και ενέργεια.

Οι προσπάθειές της στην επίθεση δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στις κινήσεις του Τόρες και του Ντα Σίλβα, οι οποίοι πιθανό να μαρκαριστούν στενά τη Δευτέρα. Στον «χορό» της οργάνωσης του παιχνιδιού και των επιθετικών ενεργειών θα πρέπει να μπουν και οι Αντάμοβιτς, Μπενίτεθ και φυσικά ο Χουράδο, αν τελικά πάρει τη θέση του Μυτίδη στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά και ο Μυτίδης αν διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα, θα πρέπει να γίνει πιο δραστήριος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ