aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Ομόνοια τη βάζει σε άλλα μονοπάτια

Η Ομόνοια τη βάζει σε άλλα μονοπάτια

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Είναι νωρίς να μιλάμε για καθοριστικά ή κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα από την 11η αγωνιστική, τα οποία θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν τον (τελικό) βαθμολογικό πίνακα. Η ΑΕΚ από τη στιγμή που έχει δώσει όλα σχεδόν τα ντέρμπι στον πρώτο γύρο, θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να βγάλει με επιτυχία και την αναμέτρηση με την Ομόνοια.

Αν καταφέρει σε μια βδομάδα να περάσει νικηφόρα από το ΓΣΠ, θα είναι σε ιδανική θέση ώστε να αυξήσει -ίσως- περαιτέρω τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Και αυτό γιατί η ομάδα της Λάρνακας θα έχει μια σειρά από βατά παιχνίδια (Ερμή, Αναγέννηση, Δόξα, Εθνικό, Καρμιώτισσα), ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει απανωτά ντέρμπι και ενδιάμεσα δύσκολα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση που η ΑΕΚ καρπωθεί τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Ομόνοια, βάζει τις… βάσεις για να πάει αλάνθαστη μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων. Δεν είναι εύκολο, όμως έχει δείξει το σύνολο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ πως μπορεί να τα καταφέρει.

Η σοβαρότητα που δείχνουν οι παίκτες σε όλα τα παιχνίδια και το βάθος στον πάγκο, είναι σίγουρα στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να κάνει ακόμη και το απόλυτο μέχρι το τέλος του έτους. Φθάνει να μπορέσει να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Ομόνοιας και να πάει πιο κάτω.  

Τα πλάνα του Ιδιάκεθ έχουν διαφοροποιηθεί μετά και τον τραυματισμό του Τομάς. Έτσι, είναι αναγκασμένος να βρει λύσεις ώστε η ομάδα του να παρουσιαστεί όσο γίνεται λιγότερο επηρεασμένη από την απουσία ενός βασικού ποδοσφαιριστή. Απέναντι στην ΑΕΛ υπήρχαν διαστήματα που φάνηκε η απουσία του Τομάς. Ο Ισπανός προπονητής δουλεύει στις προπονήσεις ώστε να βρει τις δέουσες λύσεις.

Το βάθος υπάρχει, ποιοτικοί παίκτες και πάλι υπάρχουν και η ομάδα δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ατυχία με τον Τομάς. Αν περάσει νικηφόρα και από το ΓΣΠ κάνοντας άλλο ένα «διπλό», τότε η ψυχολογία θα ανέβει στα ύψη και θα αποτελέσει μεγάλη ώθηση ενόψει και της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ