aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ νίκη θα φέρει ηρεμία στην ΑΕΛ

Η νίκη θα φέρει ηρεμία στην ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με στόχο τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι της, θα παρουσιαστεί η ΑΕΛ στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Ομόνοια. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας μετά την ήττα από την Πάφο δεν ήταν το καλύτερο, όμως το πρωτάθλημα έχει δρόμο και την ευκαιρία οι γαλαζοκίτρινοι να αποδείξουν ότι το προηγούμενο παιχνίδι ήταν μια κακή παρένθεση. Ο Μπαλταζάρ δεν είχε πίεση μέχρι τώρα, αλλά στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης ήττας να διαφοροποιηθεί το σκηνικό. Αν καταφέρει, όμως, η ΑΕΛ να επανέλθει άμεσα στις επιτυχίες θα επανέλθει η πλήρης ηρεμία.

Το σημερινό παιχνίδι, είναι ακόμη ένα δυνατό τεστ για την ομάδα του Πορτογάλου προπονητή. Η Ομόνοια «διψά» για βαθμούς, είναι κι αυτή «πληγωμένη» και η ΑΕΛ καλείται να καταθέσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Θα χρειαστεί συγκέντρωση, πειθαρχία και αποφυγή των λαθών. Θα πρέπει να γίνει και πιο ουσιαστική στην επίθεση. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, όμως πιο πολύ αυτό που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο είναι οι ποδοσφαιριστές να έχουν καθαρό μυαλό.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Ρεζέντε και Σίλβα. Το γεγονός αυτό προβληματίζει αφού δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος επιτελικός μέσος. Αν αγωνιστούν ως ανασταλτικοί οι Σοάρες και Φιντέλις, τότε θα πάρει θέση πίσω από τον Ντε Λεόνσο ο Σάσι. Για την ΑΕΛ προέχει να παρουσιαστεί με καθαρό μυαλό σε όλες τις γραμμές. Ειδικότερα η άμυνα θα χρειαστεί να έχει τη στήριξη από τους μέσους και γενικότερα να υπάρξει αλληλοκάλυψη, που θα ενισχύσει την προσπάθειά της για να έχει βαθμολογικό όφελος.

Οι «εκλεκτοί» του Μπαλταζάρ: Ο Μπαλταζάρ δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βοζίνια και στα δύο άκρα θα βρεθούν, οι Αϊρόσα και Αβραάμ. Μιτρέα και Λαφράνς θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή Σοάρες και Φιντέλις ως ανασταλτικοί και ο Σάσι σε ρόλο επιτελικού. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Ντε Λεόνσο και στα άκρα οι Μπενίτεθ και Μέσκα. Απαιτείται αρκετό τρέξιμο, την ώρα που για να ελπίζει η ΑΕΛ σε επιτυχία θα πρέπει να δει δίκτυα. Έχει σημειώσει μόλις τέσσερα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ