aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ «Μεγάλη Κυρία» έκανε τη… Νάπολι να μοιάζει μικρή! (vid)

Η «Μεγάλη Κυρία» έκανε τη… Νάπολι να μοιάζει μικρή! (vid)

ε θα το έκαναν πολλοί στη θέση του- θέλει, όσο να πεις, πολλά κιλά από εκείνη τη λέξη που κάνει απόλυτη ρίμα με το «απίδια»: στη Βασίλισσα Ρεάλ ήταν για 9 χρόνια ο απόλυτος Βασιλιάς και η (όποια) ποδοσφαιρική λογική επέτασσε στην προχωρημένη ηλικία των 33+ να κάτσει στα Μερένχες αυγά του και να μην το κουνήσει ρούπι.

Ο Κριστιάνο, όμως, δεν είναι ο οποιοσδήποτε: πήρε την απόφαση ν’ αλλάξει… παραστάσεις πηγαίνοντας στην Ιταλία και μετά το μουδιασμένο του ξεκίνημα έχει αρχίσει και επισήμως τα πάρτι- της αστείας κόκκινης με τη Βαλένθια εξαιρουμένης.

Η ομάδα του Αλέγκρι υποδεχόταν τη Νάπολι στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Serie A- και, ας μη γελιόμαστε, και ολόκληρου του πρωταθλήματος- και ήθελε τη νίκη προκειμένου να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Στην αρχή, όμως, το σύνολο του Αντσελότι φάνηκε πως θα βάλει πάρα πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους: μόλις στο 10΄ ο Μέρτενς πήρε την υπέροχη πάσα του Καγιεχόν κι έστειλε την μπάλα πανεύκολα στα δίχτυα για το 0-1, κάνοντας το κατάμεστο γήπεδο να μπει άμεσα στο mute.

Από κείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, προήλε… ε-CR-ηξη αγωνιστικής οργής: ο Ρονάλντο στο 26΄ χόρεψε παρατεταμένη ποδοσφαιρική πεντοζάλη τους πάντες, έβγαλε την σέντρα ακριβείας και ο Μάντζουκιτς με τρομερή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Γιούβε ήταν πασιφανές πως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και μόλις στ 49΄ ο Κριστιάνο με «τούβλο» εκτός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Μάντζουκιτς να την στέλνει πανεύκολα στο βάθος της εστίας και να «γράφει» το 2-1. Αυτό ήταν το 4ο τέρμα του Κροάτη επιθετικού σε 7 ματς, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην Ιταλία και μαρτυρά πόσο έχει επωφεληθεί από την παρουσία του Πορτογάλου σούπερ σταρ δίπλα του.

Τα πράγματα για τους «Παρτενοπέι» μετατράπηκαν από «άσχημα» σε «φίλε, την κάτσαμε» στο 58΄, όταν ο Ρουί αντίκρισε δικαίως δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Έτσι, το μόνο που έμενε ήταν να μπει το κερασάκι στην ήδη υπάρχουσα τούρτα για τη «Μεγάλη Κυρία»- κάτι που έγινε στο 76΄: μετά από κόρνερ ο Κριστιάνο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, όμως ο Μπονούτσι του… έκλεψε το γκολ για να διαμορφώσει το τελικό 3-1, που πήγε από τώρα στο +6 από τη δεύτερη Νάπολι και έγινε από πάρα πολύ νωρίς το (μοναδικό…) φαβορί για τον τίτλο.

Παράλληλα, η Γιουβέντους έφτασε τις 8 νίκες στα πρώτα 8 παιχνίδια της στη σεζόν μόλις για δεύτερη φορά στην πλούσια ιστορία της. Πότε το ‘χε ξαναπετύχει αυτό; Την σεζόν 1930-1931.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ