aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ μάστιγα των τραυματισμών

Η μάστιγα των τραυματισμών

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ανήμερα των 37ων γενεθλίων του, ο Χόρχε Λαρένα στάθηκε φοβερά άτυχος. Ο πολύπειρος μέσος της ΑΕΚ, σε μία ανύποπτη φάση του προψεσινού αγώνα για το Σούπερ Καπ με τον ΑΠΟΕΛ (1-1, 4-1 πεν.), υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό και θα μείνει εκτός δράσης γι’ αρκετές ημέρες. Σήμερα μάλιστα θα μπει στο χειρουργείο και αργότερα θα διαφανεί ο χρόνος που θα χρειαστεί για να επιστρέψει στη διάθεση του Αντόνι Ιραόλα. Για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις, όμως για τα αμέσως επόμενα παιχνίδια ο Ισπανός δεν υπολογίζεται.

Δίχως αμφιβολία είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα της Λάρνακας, η οποία έχει μπροστά της την αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν, μα και σημαντικά ματς εντός και εκτός συνόρων. Ο Λαρένα έστω και στα 37 του αποτελεί σημαντική και υπερπολύτιμη μονάδα για την ΑΕΚ. Τη θέση του στη Γερμανία πολύ πιθανόν να πάρει ο Νάτσο Κάσες, ο οποίος τον αντικατέστησε στο Σούπερ Καπ και είχε πολύ καλή παρουσία.

Πάντως, το φαινόμενο των τραυματισμών δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν. Η κακοτυχία δεν λέει να αφήσει σε ησυχία την ομάδα της Λάρνακας. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν ταλαιπωρήθηκε ή και ταλαιπωρείται από συχνούς τραυματισμούς. Τολεμές, Λαμπάν, Μοϊσόφ, Καταλά, Τρουγιόλς, Αντωνιάδης, Ιωάννου, Τέτε και τώρα ο Λαρένα, είχαν όλοι τους ταλαιπωρηθεί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο από τραυματισμούς.

Αρκετοί μάλιστα εξακολουθούν να είναι τραυματίες. Ο Αντωνιάδης είναι εκτός πλάνου, ο Ιωάννου έμεινε εκτός αποστολής στο Σούπερ Καπ αλλά ίσως πάει Γερμανία, ο Τολεμές είχε ενοχλήσεις αλλά μάλλον θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ιραόλα ενόψει Λεβερκούζεν, ο Τέτε το ίδιο, ενώ υπάρχει η δεδομένη απουσία του Λαμπάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανεβάζει ρυθμούς. Στα ευχάριστα η επιστροφή του Τρουγιόλς, ο οποίος μετά από δυο εβδομάδες αγωνίστηκε ξανά και έδειξε πως είναι σε ετοιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν ο Ιραόλα να του δώσει θέση βασικού απέναντι στη Λεβερκούζεν. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ αν κι είχε πολλά αγωνιστικά προβλήματα ήταν ανώτερη του αντιπάλου, κατέκτησε το πρώτο Σούπερ Καπ στην ιστορία της και έδειξε ότι και φέτος θα είναι εκεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ