aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ λογική σειρά των απαιτήσεων από την Ανόρθωση

Η λογική σειρά των απαιτήσεων από την Ανόρθωση

TOY MIXAΛΗ ΛΟΥΚΑ

Σιβού, Ράγιος, Βίκτορ, Καρλίτος, Άλβες, Οικονομίδης. Μόλις έξι παίκτες από το περσινό ρόστερ της Ανόρθωσης βρίσκονται στη 18άδα στην οποία έδειξε ότι θα στηριχθεί ο Ρόνι Λέβι στην έναρξη της σεζόν 2017-18, σχεδιάζοντας το βασικό του πλάνο για κάθε παιχνίδι, που θα γίνει 19άδα εάν ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Σισέ.

Από τους «παλιούς», βάσει δεδομένων, θεωρητικά σίγουρος για την ενδεκάδα είναι μόνο ο Σιβού. Καλές πιθανότητες έχει ο Ράγιος, ο (άτυχος λόγω τραυματισμού) Καρλίτος πρόκειται να νιώσει τον υγιή συναγωνισμό να μεγαλώνει με την άφιξη του Αράζ, οι εμφανίσεις του Βίκτορ σηκώνουν αισθητής βελτίωσης, ενώ οι Άλβες και Οικονομίδης συνήθως παίρνουν από τον προπονητή την εντολή να μπουν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Την ίδια ώρα, το παζλ των νεοαποκτηθέντων συνθέτουν διαφορετικά κομμάτια: έμπειροι ή και φτασμένοι άσοι, φιλόδοξοι νεαροί, σπουδαία ταλέντα, γενικά ένα κράμα επιλογών από διάφορες ποδοσφαιρικές σχολές. Οι περισσότεροι από τους νέους ένοικους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», πρώτη φορά έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους.

Με άλλα λόγια, η ευρύτητα των -αναγκαίων- αλλαγών είναι τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν αδύνατο να επιτρέψει στην ομάδα της Αμμοχώστου να πιάσει το 100% της ετοιμότητάς της με το καλημέρα του πρωταθλήματος, ίσως ακόμα και πριν περάσουν μερικές αγωνιστικές. Όσοι περίμεναν μια λάμψη αστέρων στο τελευταίο φιλικό με τον Άρη, βιάστηκαν. Η «Κυρία» χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια για να αποδώσει κατ’ αναλογία της αξίας των ονομάτων που τη στελεχώνουν.

Για να το καταφέρει χρειάζεται μια καλή αρχή. Βαθμούς, νίκες, ψυχολογία και την εμπιστοσύνη της κερκίδας. Αν προτιμάτε, να βρίσκεται σε ψηλό βαθμολογικό σημείο όταν θα είναι σε θέση να αποδώσει πολύ καλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Όταν θα είναι σε θέση, για παράδειγμα, ο Πράνιτς να προβλέπει με κλειστά μάτια την κίνηση του Καμαρά, όταν ο Ράγιος με τον Γκάντσεφ θα μπορούν να κάνουν κουμάντο στο κέντρο ή όταν ο Σιβού με τον Αράζ θα κλέβουν τις εντυπώσεις για τους αυτοματισμούς τους.

Μέχρι τότε, όπως πολύ λογικά φέρεται να λέει ο προπονητής, η Ανόρθωση θα χρειαστεί μονάχα την ουσία. Να παρουσιάσει μια άμυνα ικανή να κτίζει αποτέλεσμα και μια επίθεση που αργά ή γρήγορα θα φτάνει στο γκολ. Διότι οι πολλές μετεγγραφές θέλουν τον χρόνο τους, όσο ποιοτικές κι αν είναι, όση πείρα κι αν κουβαλούν.

Όμως, ακόμα κι αυτό το στοιχείο από μόνο του δεν είναι αρκετό, χωρίς τη δίψα για Ευρώπη και διεκδίκηση τίτλων. Όσες μεγάλες στιγμές κι αν έζησε στην καριέρα του ο τεράστιος Πράνιτς, ο πύργος Σίλντενφελντ, ο θηριώδης Ντουγκλάο και όποιος άλλος, στις 20 Αυγούστου κάνουν μια νέα αρχή. Σε ένα ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι γεννημένοι νικητές που ζουν για τη διάκριση.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, η ανάδειξη γηγενών παικτών. Ο Αρτυματάς, ο Ματθαίου, ο Πηλέας, τα παιδιά που αναρριχήθηκαν από τα τμήματα υποδομής, όλοι εν ενεργεία διεθνείς, έχουν το ταλέντο και την επίγνωση της ομάδας στην οποία βρίσκονται. Ευκαιρίες χρειάζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ