aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Λίβερπουλ... VARεσε και τους «λύκους», δεν τη σταματάει τίποτα! (vid)

Η Λίβερπουλ… VARεσε και τους «λύκους», δεν τη σταματάει τίποτα! (vid)

Τίποτα δεν ανακόπτει την αδιανόητη πορεία της πρωταθλήτριας Κόσμου! Η Λίβερπουλ έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της Premier League, καθώς επικράτησε 1-0 της Γουλβς στο «Anfield» με γκολ του Σαντιό Μανέ στο 42′. Το 19ο πρωτάθλημα δεν χάνεται με τίποτα!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ η αλήθεια είναι πως τα… χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι «λύκοι» έφτασαν ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ, ενώ είχαν 8 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 2 της Λίβερπουλ στο συγκεκριμένο 45λεπτο. Τελικά οι «κόκκινοι» πήραν την 18η νίκη τους σε 19 ματς πρωταθλήματος (έχουν και μία ισοπαλία), κρατάνε αήττητο από τις 3 Ιανουαρίου 2019 στην Premier League και πλέον η διαφορά τους από Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι είναι στους 13 και 17 βαθμούς αντίστοιχα (οι «αλεπούδες» έχουν ματς περισσότερο).

Το μεγάλο κέρδος της Λίβερπουλ πια είναι ότι και στους αγώνες της που δεν θαμπώνει με την εμφάνισή της καταφέρνει να παίρνει την νίκη. Κάπως έτσι και σήμερα κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς επικρατώντας της Γουλβς η οποία προ ολίγων ημερών είχε κάνει μεγάλη ανατροπή και είχε πανηγυρίσει την νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Απόψε στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ τα βρήκε δύσκολα απέναντι στην ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο αλλά με το VAR να… αποφασίσει στις δύο κρίσιμες φάσεις του αγώνα τελικά πανηγύρισε την νίκη.

Στο πρώτο 45λεπτο οι παίκτες της Λίβερπουλ είχαν καλές στιγμές στην εστία του Ρουί Πατρίσιο αλλά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 42ο λεπτό με τον Μανέ ο οποίος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του από τον ώμο του Λαλάνα. Ωστόσο ο διαιτητής θέλησε να τσεκάρει τη φάση από το VAR με τη βοήθεια του οποίου τελικά κατοχύρωσε το γκολ. Λίγο αργότερα όμως ο Τέιλορ (διαιτητής) συμβουλεύτηκε και πάλι το VAR. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νέτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον αλλά σε μια φάση που ο διαιτητής έκρινε ότι άσος της Γουλβς ήταν σε θέση οφ-σάιντ καθώς στο βίντεο φάνηκε να είναι… χιλιοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.

Στο δεύτερο 45λεπτο το σκορ δεν άλλαξε. Η Λίβερπουλ δημιούργησε απειλές στην εστία της Γουλβς αλλά δεν σκόραρε. Ωστόσο περισσότερες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την επιθετικότητα της Γουλβς.

Αναλυτικά, η 20ή αγωνιστική:

Σάββατο 28/12
Μπράιτον-Μπόρνμουθ 2-0 (3΄ Γιάχανμπακς, 79΄Μόουι)
Νιούκαστλ-Έβερτον 1-2 (56’ Σαρ / 13’, 64’ Κάλβερτ-Λιούιν)
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1 (74’ Ινγκς / 50’ Τόμπκινς)
Γουότφορντ-Άστον Βίλα 3-0 (42’, 67 πέν. Ντίνι, 71’ Σαρ)
Νόριτς-Τότεναμ 2-2 (18’ Βράντσιτς, 61’ αυτ. Οριέ / 55’ Έρικσεν, 83’ πέν. Κέιν)
Γουέστ Χαμ-Λέστερ 1-2 (45’ Φορνάλ / 39’ Ιεανάτσο, 56’ Γκρέι)
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (44’ Μαρσιάλ, 90’+5’ Ράσφορντ)

Κυριακή 29/12
Άρσεναλ-Τσέλσι 1-2 (13’ Ομπαμεγιάνγκ / 83’ Ζορζίνιο, 87’ Έιμπραχαμ)
Λίβερπουλ-Γουλβς 1-0 (42′ Μανέ)
Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Τετάρτη 1/1
Μπράιτον-Τσέλσι (14:30)
Μπέρνλι-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Λέστερ (17:00)
Σαουθάμπτον-Τότεναμ
Γουότφορντ-Γουλβς
Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (19:30)
Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας
Γουεστ Χαμ-Μπόρνμουθ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Πέμπτη 2/1
Λίβερπουλ-Σέφιλντ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ