aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Λίβερπουλ την πολιορκία, η Σίτι την πρώτη κούπα της χρονιάς στα πέναλτι

Η Λίβερπουλ την πολιορκία, η Σίτι την πρώτη κούπα της χρονιάς στα πέναλτι

Αν αυτό ήταν το ορεκτικό, τότε ας ετοιμαστούμε για σούπερ κυρίως πιάτο. Αυτό που έχει την μικρότερη σημασία ίσως είναι το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Community Shield επικρατώντας στα πέναλτι με 5-4 της Λίβερπουλ (1-1 κανονική διάρκεια).

Εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς είναι στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας των κόκκινων, οι οποίοι ειδικά στην επανάληψη έκαναν ότι ήθελαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με έναν Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα στο γήπεδο.

Ο τελικός του Γουέμπλεϊ ξεκίνησε με γλυκόπικρη γεύση για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Αφ’ ενός έχασε νωρίς με πρόβλημα στο γόνατο τον Λιρόι Σανέ, όμως είδε τον Ραχίμ Στέρλινγκ με κοντινή προβολή να ανοίγει το σκορ (12’, 1-0).

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ έμοιαζε μπλοκαρισμένη, τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα επακολουθούσε στην επανάληψη.

Ο Στέρλινγκ θα μπορούσε να κλειδώσει την νίκη των «πολιτών», όταν σε τετ-α-τετ «κόλλησε» το μυαλό του και δεν τελείωσε την εύκολη φάση (49’) και κάπου εκεί ξεκίνησε η… κατηφόρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι «κάθισε» και σχεδόν κάθε φάση μύριζε γκολ. Ο προωθημένος Φαν Ντάικ με ένα βολέ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι με την μπάλα για εκατοστά να μην περνάει την γραμμή (57’), στην επόμενη φάση ο Σαλάχ αστόχησε για ελάχιστα.

Ο Μπράβο με νέα επέμβαση αρνήθηκε το 1-1 (69’), όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λίγο αργότερα (77’), όταν ο Φαν Ντάικ έκανε την σέντρα και ο Μάτιπ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Ο μοναδικός λόγος που ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι ήταν ο Χιλιανός τερματοφύλακας. Ο Μπράβο απέκρουσε το σουτ του ανενόχλητου Κεϊτά από το ύψος του πέναλτι (83’), αρνήθηκε το 2-1 σε τετ-α-τερ με τον Σαλάχ (88’) ενώ στις καθυστερήσεις ο Γουόκερ με απίθανο τρόπο έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Αιγύπτιου, ο οποίος προς στιγμήν πίστεψε στο buzzer beater!

Στα πέναλτι, ο Άλισον δεν είχε απάντηση σε καμία από τις εκτελέσεις των Γκιντογάν, Σίλβα, Φόντεν, Ζιντσένκο, Γκάμπριελ Ζεσούς, ο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Βαϊντάλντουμ και κάπως έτσι η γαλάζια κορδέλα μπήκε στο πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ (67 Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67′ Κεϊτά), Χέντερσον (79′ Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79′ Τσέιμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Σακίρι).

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα):  Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα, Ντε Μπρούιν (89′ Φοντέν), Σανέ (13′ Ζεσούς), Μπερνάρντο Σίλβα (61′ Γκιντογάν), Στέρλινγκ.

Σκόρερ: 77′ Μάτιπ / 12′ Στέρλινγκ

Κίτρινες: Ντε Μπράινε


________________________________________________________________________



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ