aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Λίβερπουλ δίνει κλωτσιές στον τίτλο! (vid)

Η Λίβερπουλ δίνει κλωτσιές στον τίτλο! (vid)

Σε μετριότατη βραδιά η Λίβερπουλ γι’ ακόμα μια φορά μετά το ματς με τη Λέστερ, έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και μέσα σε ελάχιστες μέρες, το +7 στην κορυφή έγινε +3 και… έχουμε ξανά πρωτάθλημα! Με αντικανονικό γκολ λόγω οφσάιντ προηγήθηκαν οι «κόκκινοι», στις 81 ασίστ ο Μίλνερ, 7ος σε ολόκληρη την Πρέμιερ ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Ο Γιούργκεν Κλοπ πολύ θα ήθελε να δει τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια έπειτα και από τη νίκη της Σίτι επί της Άρσεναλ, όμως, δεν έγινε έτσι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Το 4-4-1-1 του Μανουέλ Πελεγκρίνι και η διπλή γραμμή στα μετόπισθεν όπως σχηματιζόταν σε κατάσταση άμυνας, δυσκόλευε πολύ τους «κόκκινους» στην αναζήτηση του Σαλάχ, την ίδια στιγμή που τα «σφυριά» έδειχναν να βγαίνουν απειλητικά στις επιθέσεις τους, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 3ο λεπτό με ένα καλό δεξί σουτ του Τσιτσαρίτο κι ένα χαμηλό μονοκόματο με το αριστερό του Κρέσγουελ στο 8ο λεπτό. Σε αντίθεση, βέβαια, με τη Γουέστ Χαμ, η Λίβερπουλ ευτύχησε να προηγηθεί με τη δεύτερη καλή της στιγμή στο ματς κι αφού ο Φιρμίνο στο 20′ έχασε ένα αριστερό πλασέ που έμοιαζε πανεύκολο, ήρθε το 1-0 για την ομάδα του Κλοπ.

Ο Μίλνερ πήρε την πάσα του Λαλάνα όντας φανερά εκτεθειμένος, με τον επόπτη να κάνει τεράστιο λάθος λόγω πολύ κακής θέσης που είχε στη φάση (και μετέπειτα δεν είχε καθαρό μυαλό κάνοντας το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο), με τον Μανέ να παίρνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή, να περιστρέφει το κορμί του και με δυνατό αριστερό σουτ ν’ ανοίγει το σκορ στο 22′.

Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήταν άμεση, Στο 28′, σε μια από τις πανέξυπνες κομπίνες της Γουέστ Χαμ σε εκτέλεση φάουλ, ο Φελίπε Άντερσον έβγαλε με τεράστια άνεση τον Αντόνιο μόνο του από δεξιά μέσα στην περιοχή κι εκείνος με χαμηλό πλασέ ισοφάρισε! Οι Λονδρέζοι, θα μπορούσαν να τα έχουν φέρει όλα τούμπα με την καλή κεφαλιά του Ράις, πάλι από εκτέλεση φάουλ και έδειχναν να προσαρμόζονται πολύ καλύτερα στις αναγκες του ματς απ’ ότι το έκανε η Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ήδη μετατραπεί σε ένα από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά 45λεπτα των πρωτοπόρων μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά και πάλι η εμφάνιση της ομάδας του Kloppo δεν παρουσίασε σημάδια αισθητής βελτίωσης. Ένα σουτ του Σαλάχ στο 50′ ήταν εύκολη λεία για τον Φαμπιάνσκι καθώς πήγε πάνω του, ο Μανέ έδειχνε κάπως πιο δραστήριος επιθετικά από τους υπόλοιπους, όμως, η Γουέστ Χαμ ήταν αποτελεσματική αμυντικά. Η Λίβερπουλ προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να κάνει τελικές προς την εστία των γηπεδούχων για να τονώσει και λίγο την αυτοπεποίθησή της και να προκαλέσει άγχος στα «σφυριά». Ο Σακίρι πέρασε στο ματς στο τελευταίο 20λεπτο μήπως και δώσει μια παραπάνω έμπνευση επιθετικά, όμως η Γουέστ Χαμ ήταν εκείνη που έχασε τεράστια ευκαιρία στο 73′ με σουτ στην κίνηση που έφυγε άουτ από κόντρα στο σώμα του Φελίπε Άντερσον.

Ούτε ο Ντίβοκ Οριγκί που επίσης πέρασε με αλλαγή για τους «κόκκινους» κατάφερε να βοηθήσει, με τους παίκτες του Πελεγκρίνι να κερδίζουν αποφασιστικά τις μονομαχίες στην άμυνα απέναντι στην αναιμική εμφάνιση των επιθετικών της Λίβερπουλ και να παραμένει μέχρι τέλους το 1-1, με τον Οριγκί να χάνει τεράστια ευκαιρία στο φινάλε ξανά από θέση οφσάιντ το οποίο δεν δόθηκε, με τον Βέλγο να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Φαμπιάνσκι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Φρέντρικς, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Ράις, Νομπλ (78′ Ομπιάνγκ), Αντόνιο, Σνόντγκρας, Φελίπε Άντερσον (90′ Μαζουακού) , Χαβιέρ Ερνάντες (79′ Κάρολ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Λαλάνα (69′ Σακίρι), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο (75′ Οριγκί), Μανέ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ