aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Λίβερπουλ δεν θέλει να μοιράζεται την χαρά

Η Λίβερπουλ δεν θέλει να μοιράζεται την χαρά

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας της κατέκτησε το Σάββατο (21/12) η Λίβερπουλ. Ο τελικός με την Φλαμένγκο δεν είχε γκολ στα πρώτα 90 λεπτά και οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Ρομπέρτο Φιρμίνο από ασίστ του Σαντιό Μανέ και με απόλυτη ψυχραιμία, σκόραρε στο 99′ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και χάρισε ένα ακόμη τρόπαιο στους ‘κόκκινους’ μέσα στο 2019. Κάπως έτσι, για 7η συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο κατακτά ευρωπαϊκή ομάδα, ισοφαρίζοντας ένα αντίστοιχο σερί των ομάδων της Λατινικής Αμερικής που έπαιρναν τον τίτλο από το 1978 ως το 1984.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο Τζο Γκόμες, που πραγματοποίησε μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση, επισκιάζοντας τους φημισμένους συμπαίκτες του. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ είχε 117 επαφές με τη μπάλα, 100 μεταβιβάσεις, 16 ολοκληρωμένες μεγάλες πάσες, 8 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 6 απομακρύνσεις. Σε όλα αυτά τα στοιχεία, ήταν ο πρώτος παίκτης του γηπέδου!

Πέραν ωστόσο της εμφάνισης του Γκόμες, η Λίβερπουλ επιδεικνύει μια ανησυχητική -για τους αντιπάλους της- συμπεριφορά: δεν θέλει να μοιράζεται τα τρόπαια και πολύ περισσότερο την χαρά… Μέσα στο 2019 οι ‘κόκκινοι’ μετρούν:

  • Την κατάκτηση του Champions League
  • Την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup
  • Την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων
  • Διψήφια διαφορά πόντων στην κορυφή της Premier League
  • Την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Γιούργκεν Κλοπ
  • Την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Τζόναθαν Μίλνερ
  • Την απόκτηση του Τακούμι Μιναμίνο από την Ζάλτσμπουργκ 

    Η Λίβερπουλ καθιστά σαφές πως η χρονιά που ολοκληρώνεται ήταν δική της και αυτή που ακολουθεί κρύβει κι άλλα τρόπαια. Οι φίλοι της έκαναν πολλά χρόνια υπομονή και τώρα δικαιωματικά απολαμβάνουν μια σχέση, που μοιάζει αποφασισμένη να μην στερηθεί τίποτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ