aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Λιόν έβγαλε νοκ-άουτ την Μαρσέιγ

Η Λιόν έβγαλε νοκ-άουτ την Μαρσέιγ

Η Λιόν ξεπέρασε το χαμένο πέναλτι του Ντεμπελέ και με γκολ του Αουάρ έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας.

Η Μαρσέιγ ταξίδευε στο Λιόν με στόχο να υπερασπιστεί ένα αήττητο σερί 16 αγώνων και, ταυτόχρονα, να βάλει τέλος σε μια «μαύρη» παράδοση, αφού μετρούσε 13 διαδοχικές επισκέψεις χωρίς νίκη (οκτώ ήττες – πέντε ισοπαλίες). Η Λιόν, όμως, έπιασε… 14άρι εις βάρος της ομάδας της Μασσαλίας και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας.

Ανώτεροι οι Λιονέ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έψαχναν περισσότερο την εστία του Πελέ, ο οποίος στο 70’ απέκρουσε πέναλτι του Μούσα Ντεμπελέ, κρατώντας όρθια την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας, η οποία στην τελική ευθεία του ματς έχασε με τραυματισμό το μεγάλο της αστέρι, Ντιμίτρι Παγέ.

Η Λιόν συνέχισε να κυνηγάει το «χρυσό» γκολ και, εντέλει, το σημείωσε στο 81’ με πολύ ωραίο σουτ του Χουσέμ Αουάρ μέσα από την περιοχή, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Μπερτράν Τραορέ.

Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει θέση στην τετράδα, μετά την Ρεν (νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Μπελφόρτ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας) και την Παρί Σεν Ζερμέν (διέλυσε 6-1 εκτός έδρας τη Ντιζόν).

Το τελευταίο εισιτήριο θα προκύψει το βράδυ της Πέμπτης (13/02) και θα το διεκδικήσουν η Επινάλ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας, με την Σεντ Ετιέν.

Κύπελλο Γαλλίας – Προημιτελικά

Τρίτη 11/02

Μπελφόρτ – Ρεν 0-3

Τετάρτη 12/02

Ντιζόν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-6

Λιόν – Μαρσέιγ 1-0

Πέμπτη 13/02

Επινάλ – Σεντ Ετιέν (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ