aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ κυπριακή 11άδα της Ανόρθωσης

Η κυπριακή 11άδα της Ανόρθωσης

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Από την 24άδα που είχε στη διάθεσή του ο Ρόνι Λέβι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Ανόρθωσης επί βουλγαρικού εδάφους, μια ενδεκάδα παικτών είναι γηγενείς. Εκ των οποίων οι τρεις νεοαποκτηθέντες (Αρτυματάς, Ματθαίου, Πηλέας), οι τέσσερις από το περσινό ρόστερ (Οικονομίδης, Κυριάκου, Αριστοτέλους, Παπαδόπουλος) και τέσσερις νεαροί οι οποίοι προωθήθηκαν πριν λήξει η σεζόν 2016-17 (Χατζηπασχάλης, Κορρέα, Ιωάννου, Δημητρίου).

Κοινό γνώρισμα του κυπριακού στοιχείου της «Κυρίας» για την περίοδο 2017-18, ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας. Πέρα από τον 27χρονο Οικονομίδη, τον 26χρονο Παπαδόπουλο και τον 22χρονο Αριστοτέλους, οι άλλοι οκτώ συμπαίκτες τους δεν έχουν κλείσει τα 20 τους χρόνια. 19άρηδες είναι οι Κορρέα, Κυριάκου και Ματθαίου, 18άρηδες οι Αρτυματάς, Πηλέας, Χατζηπασχάλης και Δημητρίου, ενώ το παζλ συμπληρώνει ο 17χρονος Ιωάννου.

Βάσει των φιλικών αγώνων που έδωσε η ομάδα της Αμμοχώστου στην καλοκαιρινή της προετοιμασία, πιο κοντά στη διεκδίκηση θέσης στην ενδεκάδα βρίσκονται ο κεντρικός αμυντικός Παναγιώτης Αρτυματάς, ο μέσος Γιώργος Οικονομίδης και ο πλάγιος φορ Νικόλας Ματθαίου. Σε όλους τους ντόπιους έχει δώσει χρόνο συμμετοχής ο Ρόνι Λέβι, σε κάποιους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο.

Γνώριμη επιλογή για τα άκρα της επίθεσης είναι ο Φύτος Κυριάκου, όπως για τη μεσαία γραμμή ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους και για το κέντρο της άμυνας ο Παύλος Κορρέα. Ο Κώστας Πηλέας αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, ο Μιχάλης Ιωάννου ως μέσος με επιτελικά καθήκοντα και ο Χρήστος Χατζηπασχάλης στον χώρο του κέντρου. Όσο για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, μετά τον Γιώργο Παπαδόπουλο, στις εγχώριες επιλογές προστέθηκε ο Δημήτρης Δημητρίου.

Στο γκρουπ των παικτών γέννημα θρέμμα της ανορθωσιάτικης ακαδημίας που απέδειξαν πως έχουν προοπτική, συγκαταλέγεται και ο Μάριος Νικολάου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στην περσινή σεζόν. Η αγωνιστική περίοδος που βρίσκεται προ των πυλών όμως θα βρει τον 21χρονο διεθνή μεσοαμυντικό στην Αναγέννηση Δερύνειας, με τη μορφή δανεισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ