aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Ίντερ το πίστεψε, η Νάπολι το έκανε

Η Ίντερ το πίστεψε, η Νάπολι το έκανε

Έγραψε ιστορία και σφράγισε πρόκριση ο Μέρτενς. Η Ίντερ ήταν ανώτερη, αλλά η Νάπολι προστάτεψε την προίκα που είχε από τον πρώτο αγώνα (0-1 στο Μιλάνο) και με το 1-1 πέρασε στον τελικό του Copa Italia. Όπου την περιμένει η Γιουβέντους από την Παρασκευή, όταν και άφησε εκτός τη Μίλαν.

Ο Έρικσεν άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με εκτέλεση κόρνερ που αιφνιδίασε (λόγω και του Ντι Λορέντσο) τον Οσπίνα και ο Βέλγος επιθετικός ισοφάρισε στο 41’ με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από ασίστ του Ινσίνιε.

Ιδανική εκκίνηση (δεδομένων των συνθηκών) έκανε η Ίντερ. Ο Έρικσεν εκτέλεσε με πολύ επικίνδυνο τρόπο το κόρνερ απ’ τα αριστερά και η μπάλα πιθανόν να βρήκε στον Ντι Λορέντσο προτού αιφνιδιάσει τον Οσπίνα για να καταλήξει στα δίχτυα.

Η Νάπολι προσπάθησε να αντιδράσει αγωνιστικά, πίεσε ψηλά, αλλά ο Μέρτενς αστόχησε λίγο πριν το μισάωρο από καλή θέση. Οι «νερατζούρι» φλέρταραν έντονα με δεύτερο γκολ, με το οποίο θα… έραβαν εντελώς στα μέτρα τους το παιχνίδι, κρατώντας, πλέον την πρόκριση στα χέρια τους. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ο Κολομβιανός τερματοφύλακας στάθηκε στο ύψος του, «βγάζοντας» την κεφαλιά του Λουκάκου στο 32’. Ο Οσπίνα αντέδρασε πολύ καλά και στο ωραίο σουτ του Καντρέβα.

Η Ίντερ ήταν πιο επικίνδυνη στο συγκεκριμένο διάστημα, αλλά η Νάπολι κατάφερε να φέρει την κατάσταση στα ίσα. Ο Ινσίνιε έφυγε… σφαίρα στην κόντρα, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, την οποία τράβηξε πάνω και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα για τον Μέρτενς, που εντελώς ανενόχλητος πλάσαρε τον Χαντάνοβιτς. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 122 με τους «παρτενοπέι» και έγινε ο πρώτος σκόρερ τους.

Ανώτερη ήταν και στο δεύτερο μέρος η Ίντερ, που έπαιξε τα ρέστα της, σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες και το πλήρωσε ακριβά στο… ταμείο του αγώνα. Ο Λουκάκου ήταν στις φάσεις, αλλά όχι και… on fire, με τον Οσπίνα να δίνει απαντήσεις μετά το λάθος στο 2’.

Ο Κόντε ανακάτεψε την τράπουλα, βγάζοντας και Καντρέβα και Λαουτάρο, για να βάλει Σάντσες και Μόουζες, η ομάδα του συνέχισε να είναι απειλητική, αλλά και αναποτελεσματική. Το φινάλε βρήκε τους παίκτες της Νάπολι να αποχωρούν με σφιγμένες γροθιές και την πρόκριση στο… τσεπάκι, ενώ αυτούς της Ίντερ απογοητευμένους και με άδεια χέρια, παρά την εξαιρετική προσπάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ