aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Γιουνάιτεντ είχε υποβιβαστεί με μικρότερη διαφορά από την κορυφή πριν 45 χρόνια!

Η Γιουνάιτεντ είχε υποβιβαστεί με μικρότερη διαφορά από την κορυφή πριν 45 χρόνια!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ολοκλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, με εντός έδρας ήττα από την Κάρντιφ με το τελικό 2-0, αποτυγχάνοντας να κάνουν τα… βασικά και να αποχαιρετήσουν το κοινό τους με κάτι θετικό.

Το γεγονός, δε, πως οι «bluebirds» είναι ομάδα που είχε υποβιβαστεί, έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση για το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, το οποίο τερμάτισε στους 32 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο και back-to-back Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

Βέβαια, δεν μπορεί να συγκριθούν με καμία άλλη χρονιά η φετινή και η περσινή, αφού η συγκομιδή βαθμών για την κατάκτηση του τίτλου έφτασε στην 100άρα. Ειδικά φέτος, η Λίβερπουλ τερμάτισε 2η με 97 βαθμούς, όσους δεν είχε πάρει ποτέ ξανά καμία ομάδα δίχως να έχει στεφθεί πρωταθλήτρια.

Οι 32 βαθμοί της διαφοράς της Γιουνάιτεντ από την κορυφή, είναι περισσότεροι ακόμα και από την σεζόν που υποβιβάστηκε, με το τακουνάκι του Ντένις Λο, τότε!

Την αγωνιστική περίοδο 1973-1974, οι «κόκκινοι διάβολοι» έπεσαν στη δεύτερη κατηγορία έχοντας τερματίσει στην 21η θέση (σε πρωτάθλημα 22 ομάδων) με 32 βαθμούς, τη στιγμή που η Λιντς πήρε τον τίτλο με 62 και δεύτερη είχε αναδειχθεί η Λίβερπουλ με 57…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ