aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Γιουνάιτεντ εδώ, το σερί της Σίτι είναι... παρελθόν! (vid)

Η Γιουνάιτεντ εδώ, το σερί της Σίτι είναι… παρελθόν! (vid)

Τι κι αν είχαν διαφορά 14 βαθμών πριν την έναρξη του ματς; Τι κι αν η Μάντσεστερ Σίτι έτρεχε σερί 21 νικών; Η Γιουνάιτεντ επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο «Έτιχαντ», νικώντας με 2-0 τους «πολίτες» και επιβεβαιώνοντας ξανά ότι η φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» είναι βαριά.

Φερνάντες και Σο τα γκολ για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με αμφότερους να σκοράρουν στην αρχή κάθε ημιχρόνου.

Το ματς

Το ξεκίνημα του αγώνα ξεπερνούσε και τις προσδοκίες και του πιο αισιόδοξου φίλου της Γιουνάιτεντ, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Μαρσιάλ κέρδισε πέναλτι από τον Ζεσούς και στο 2’ ο Φερνάντες εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Η Σίτι κατάφερε να συνέλθει από το αρχικό σοκ μετά το 10λεπτο, με κάποια σουτ του Γκουντογκάν και του Ζιντσένκο να δοκιμάζουν τα ρεφλέξ του σταθερού Χέντερσον.

Στο 42’, ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και είδε τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ έκανε πολύ επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι «πολίτες» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν δοκάρι σε δυνατό σουτ του Ρόδρι στο 48’, όμως δύο λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ χτύπησε ξανά!

Αυτή τη φορά ήταν ο Σο αυτός που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το συρτό σουτ, που άφησε… άγαλμα τον Έντερσον, για το 2-0.

Οι «πολίτες» είχαν πλέον ένα βουνό να ανέβουν και δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Μάλιστα, στο 68’, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ, όμως ο Μαρσιάλ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Έντερσον.

Φόντεν (75’) και Στέρλινγκ (79’) πλησίασαν στη μείωση του σκορ ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε, με τη Γιουνάιτεντ να πετυχαίνει την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στο «Έτιχαντ» και να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή στους έντεκα βαθμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους πρωτοπόρους μετά το 2-0 από την Τότεναμ τον Νοέμβριο, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν συμπληρώσει 22 εκτός έδρας ματς δίχως ήττα στην Premier League.

MVP: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Λουκ Σο, που πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του – μόλις το τρίτο στην καριέρα του. Εξαιρετικός ο μπακ της Γιουνάιτεντ, σίγουρα έφερε ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ενόψει εθνικών ομάδων…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Κανσέλο (65’ Γουόκερ), Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο – Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε – Μαχρέζ, Ζεσούς (71’ Φόντεν), Στέρλινγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον – Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο – ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ – Τζέιμς, Φερνάντες (90’+3 Γουίλιαμς), Ράσφορντ (74’ Γκρίνγουντ) – Μαρσιάλ (87’ Μάτιτς).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο (6/3)

Μπέρνλι-Άρσεναλ 1-1
(39′ Γουντ – 5′ Ομπαμεγιάνγκ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον 0-2
(32′ Γουόρντ-Πρόους πεν, 47′ Άνταμς)

Άστον Βίλα-Γουλβς 0-0

Μπράιτον-Λέστερ 1-2
(10′ Λαλάνα – 62′ Ιχεανάτσο, 87′ Αμαρτέι)

Κυριακή (7/3)

Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ 0-0

Λίβερπουλ-Φούλαμ 0-1
(45′ Λεμινά)

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(2′ πέν. Φερνάντες, 50′ Σο)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (21:15)

Δευτέρα (8/3)

Τσέλσι-Έβερτον (20:00)
Γουέστ Χαμ-Λιντς (22:00)


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ