aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ φετινή ΑΕΛ δεν έτυχε, πέτυχε…

Η φετινή ΑΕΛ δεν έτυχε, πέτυχε…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πέτυχε κι αυτό η ΑΕΛ επί προεδρίας Ανδρέα Σοφοκλέους. Κατέκτησε το Κύπελλο μετά από 30 χρόνια. Παράλληλα έβαλε τέλος στην κατάρα των έξι χαμένων τελικών που προηγήθηκαν, μάλιστα κάποιοι ήταν απέναντι σε αντιπάλους που οι γαλαζοκίτρινοι ήταν το φαβορί. Προ επταετίας είχε πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα, μετά από 44 χρόνια.

Ακόμη, προκρίθηκε σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, άγγιξε άλλο ένα πρωτάθλημα το 2014 και γενικότερα καθιερώθηκε στην ελίτ και στις ομάδες που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν. Αυτή είναι η ΑΕΛ επί Ανδρέας Σοφοκλέους. Του ανθρώπου που ηγείται του Συλλόγου τα τελευταία 11 χρόνια.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που δέχθηκε τα πυρά από μερίδα οπαδών της ομάδας του. Ακόμη και σήμερα κάποιοι, θεωρούν πως θα έπρεπε να μην είναι στον προεδρικό θώκο. Το γιατί, μόνο αυτοί το ξέρουν. Και δεν ξέρω αν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν γιατί θα έπρεπε να φύγει. Όπως και να έχει, ο Σοφοκλέους είναι στην προεδρία, επί εποχής του η ΑΕΛ μετρά πολλές επιτυχίες και αυτό έχει σημασία για τον Σύλλογο και τη μάζα του κόσμου της ομάδας.

Η φετινή σεζόν βρήκε την ΑΕΛ να πετυχαίνει τους στόχους της, χάρις στο πείσμα του προέδρου της και τη μαγκιά του προπονητή της. Ο Σοφοκλέους πίστεψε στο πρόσωπο του Βόσνιου τεχνικού, τον στήριξε από το ξεκίνημα, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις η πίεση ήταν τέτοια που σκέφτηκε και να τον απολύσει και πέτυχε. Στηρίχθηκε η προσπάθεια σε έναν άπειρο τεχνικό, όμως ήξερε πού βρισκόταν, τι έπρεπε να κάνει και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται μάγκας. Χωρίς το μεγάλο μπάτζετ, στελέχωσε όσο καλύτερα μπορούσε την ομάδα, δημιούργησε τις απαραίτητες συνθήκες στα αποδυτήρια, κέρδισε τους παίκτες του και τον δικαίωσαν. Όπως αυτός προς τον πρόεδρο του Συλλόγου.

Το στοίχημα, πλέον, για την ΑΕΛ είναι να έχει ανάλογη πορεία τη νέα σεζόν. Οι βασικοί συντελεστές θα είναι οι ίδιοι, απομένει να δουλέψουν το ίδιο αρμονικά, να πετύχουν στις μετεγγραφές που θα γίνουν και στα δύσκολα να είναι πάλι σαν μια γροθιά. Ο Σοφοκλέους το τόνισε αμέσως μετά τον τελικό: «Με χαμηλότερο μπάτζετ η νέα σεζόν και ευκαιρία σε περισσότερους Κύπριους». Αποφασισμένος για νέο στοίχημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ