aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ FA αρχίζει έρευνα για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Η FA αρχίζει έρευνα για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο ποδόσφαιρο.

Πρώην ποδοσφαιριστές έχουν αποκαλύψει με δηλώσεις τους, ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως νεαροί παίκτες. Ηδη οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει την διερεύνηση των ισχυρισμών και μια ειδική τηλεφωνική γραμμή NSPCC, δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις.

Η FA ανέφερε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν κάνουμε τίποτα που θα παρεμβαίνει ή θέτει σε κίνδυνο την ποινική διαδικασία».

Η FA θα είναι σε συνεργασία με την ανεξάρτητη σύμβουλο, Κέιτ Γκάλαφεντ, που είναι ειδική στην προστασία των παιδιών, ενώ θα γίνει διασταύρωση των πληροφοριών που γνώριζε η ομοσπονδία γύρω από το θέμα. Επίσης η υπηρεσία προστασίας των παιδιών στον αθλητισμό, η οποία συνεργάζεται με την FA από το 2000, θα διεξάγει ανεξάρτητο έλεγχο.

Η τηλεφωνική γραμμή NSPCC συστάθηκε μετά τις αποκαλύψεις των Ντέιβιντ Γουάιτ, Αντι Γούντγουαρντ, Στηβ Γουόλτερς και Πωλ Στιούαρτ σχετικά με την κακοποίηση.

Ο πρώην παίκτης της Κρου, Γούντγουορντ, 43 ετών, μίλησε στις 16 Νοεμβρίου για την κακοποίηση του από τον πρώην προπονητή της Κρου, Μπάρι Μπένελ (φωτό), ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών.

Οι πρώην παίκτες της ομάδας νέων, Κρις Ανσγουορθ και Τζέισον Ντάνφοσρντ, είπαν επίσης στο BBC, ότι κακοποιήθηκαν από τον Μπένελ. Να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους στην ανωνυμία και μίλησαν δημοσίως για την κακοποίηση που υπέστησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ