aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Ευρώπη παίζει μπάλα για το Μουντιάλ, αρχίζουν τα προκριματικά!

Η Ευρώπη παίζει μπάλα για το Μουντιάλ, αρχίζουν τα προκριματικά!

Οι ταξιδιώτες είναι πολλοί, αλλά τα εισιτήρια για το Μουντιάλ του 2022 είναι μόνο 13. Θα τα διεκδικήσουν οι 55 εθνικές ομάδες που έχουν χωριστεί σε 10 ομίλους. Κάποια από τα γκρουπ έχουν πέντε ομάδες, και κάποια έξι.

Οι τέσσερις εθνικές ομάδες που έφτασαν στα τελικά του Nations League, δηλαδή η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Γαλλία βρίσκονται σε όμιλο των πέντε καθώς θα έχουν ρεπό όταν θα διεξαχθεί επί ιταλικού εδάφους το φάιναλ φορ αυτής της διοργάνωσης.

Απευθείας προκρίνονται στο Μουντιάλ οι δέκα πρώτες ομάδες των ομίλων.

Τα άλλα τρία εισιτήρια θα βγουν από τα playoffs. Σε αυτά θα πάρουν μέρος οι 10 εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων, και άλλες δύο από το Nations League, Αυτές οι δύο θα προκύψουν με βάση το ranking τους στο Nations League. Η κατάταξη είναι: Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Ουαλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Αρμενία, Γιβραλτάρ, Νήσοι Φερόες.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν τρία διαφορετικά μονοπάτια, με ημιτελικά και τελικό, για να προκύψουν τον Μάρτιο του 2022 οι τρεις εθνικές ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ