aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ... ΕΣΣΟ 2017 μοιάζει ελκυστική

Η… ΕΣΣΟ 2017 μοιάζει ελκυστική

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν στα παιχνίδια της ΑΕΛ στην Ευρώπη, θα είναι βασικοί και στο πρωτάθλημα. Σιγά-σιγά όμως παίρνουν θέση και κάποιοι άλλοι στην ενδεκάδα, οι οποίοι δεν είχαν ώς τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, με το καλημέρα των πρώτων τους εμφανίσεων, φανέρωσαν πολλά χαρίσματα, που αφήνουν πολλές ελπίδες διάκρισης για τους ίδιους και την ΑΕΛ.

Τρεις από αυτούς φαίνεται πως θα τρελάνουν κόσμο με την παρουσία τους, αν δώσουν συνέχεια στα πρώτα τους διαπιστευτήρια. Έχουμε και λέμε λοιπόν… Οι γαλαζοκίτρινοι στηρίζουν πολλά στον σέντερ φορ Τιάγκο Λεόνσο, στο ακραίο επιθετικό Ντανι Μπενίτεθ και στον μέσο Φιντέλις Ιρένε. Πρόκειται για τρεις μονάδες, που με την απόδοσή τους μπορούν να σπρώξουν την ΑΕΛ σε νικηφόρες εμφανίσεις.

Αρχίζοντας από τον Λεόνσο, ήταν προσωπική επιλογή του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος αγωνιζόταν πέρσι στην Βέντισελ Δανίας. Είναι γρήγορος, δυνατός και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Μπορεί να φανεί, κυρίως αν έχει δίπλα του ακόμη ένα επιθετικό, ωστόσο και μόνος στην κορυφή της επίθεσης, όπως φάνηκε στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, μπορεί να βάλει δύσκολα στις αντίπαλες άμυνες. Το γκολ που σημείωσε επί του Απόλλωνα μπορεί να τον βοηθήσει για να βρει και άλλες φορές δίκτυα.

Μόνιμη θέση πλέον στα άκρα της επίθεσης  έχει και ο Μπενίτεθ. Ο 30χρονος Ισπανός έχει πολύ σπουδαίες παραστάσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα. Πέρσι ήταν στην ομάδα της Γ’ κατηγορίας Ρασίνγκ Φερόλ, με την φανέλα της οποίας σε 24 παιχνίδια σημείωσε εξ γκολ. Σπουδαία πάστα ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο άγγιγμα της μπάλας με το αριστερό του, διαπιστώνει εύκολα κάποιος, πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με υψηλή τεχνική.

O 22χρονος Φιντέλις ήλθε από τον Πορτιμονένσε και έδειξε αμέσως πως δεν είναι μόνο σπουδαίο ταλέντο. Ο Νιγηριανός είναι έτοιμος για βασικός. Ξέρει μπάλα και στη μεσαία γραμμή μπορεί να αποτελέσει την ηγέτη της ΑΕΛ. Έχει καλή φυσική κατάσταση και με τον σωματότυπό του, μπορεί και κερδίζει τις προσωπικές μονομαχίες. Και οι τρεις έχουν κερδίσει τον κόσμο, έχουν πείσει και τους… πιο άπιστους, πως θα αποτελέσουν πολύ δυνατά εργαλεία στα χέρια του προπονητή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ