aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Εσπανόλ «κατάπιε» την Ατλέτικο

Η Εσπανόλ «κατάπιε» την Ατλέτικο

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και παίζοντας κατά διαστήματα καταπληκτικό ποδόσφαιρο, η Εσπανιόλ νίκησε με το επιβλητικό 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της La Liga. Το κάζο για τους «ροχιμπλάνκος» θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αλλά αυτό δεν συνέβη, γιατί ο Γιαν Όμπλακ έκανε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

Για τους γηπεδούχους, αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη τους επί των Μαδριλένων μετά το 2010, ενώ για τους φιλοξενούμενους, αυτή ήταν η βαρύτερη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα. Βαθμολογικά, δεν υπήρχε ουσιαστικό κίνητρο, καθώς η μεν Εσπανιόλ έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την δεύτερη θέση.

Το ματς:

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την Ατλέτικο να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράτα (2’) και άλλη μια διπλή με Μοράτα και Κόκε στο 11’. Και στις τρεις περιπτώσεις ο Ντιέγκο Λόπες αντέδρασε εντυπωσιακά. Ενδιάμεσα, η Εσπανιόλ είχε τη δική της καλή στιγμή στο 8’ με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, που νικήθηκε από τον Όμπλακ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων δεν έβρισκαν τόσα εύκολα διαδρόμους για να απειλήσουν. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς γκολ, στις καθυστερήσεις ο Πεδρόσα έκανε μια εξαιρετική κούρσα 90 μέτρων και σέντρα από τα αριστερά και ο Γοδίν άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γίνει με αυτόν τον τρόπο το 1-0 υπέρ της Εσπανιόλ.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51’, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Μετά από λάθος του Ρόντρι, ο Μελέντο εκδήλωσε εξαιρετική αντεπίθεση και έκανε την κάθετη πάσα στον Μπόρχα Ιγκλέσιας, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Οι «ροχιμπλάνκος», που έπαιζαν επί της ουσίας χωρίς κίνητρο, αφού θα πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα για να χάσουν τη δεύτερη θέση, κινδύνευσαν να δεχθούν και τρίτο γκολ στο 66’ και στο 69’, αλλά αυτό δεν συνέβη χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Όμπλακ. Τελικά, αυτό ήρθε στο 89’ από το σημείο του πέναλτι. Ο Χουανφράν «γκρέμισε» εντός περιοχής τον Τσάβι Πουάδο και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας που ανέλαβε την εκτέλεση, «έγραψε» το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Εσπανιόλ, που πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά το 2010.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ