aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ επιβράβευση, η συνεδρία και ο σχεδιασμός

Η επιβράβευση, η συνεδρία και ο σχεδιασμός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η αναμενόμενη ανανέωση συνεργασίας της Νέας Σαλαμίνας και του Ρόμπερτ Βεσελόφσκι είναι γεγονός από χθες. Το ερώτημα που υπήρχε ήταν το χρονικό διάστημα της συνεργασίας και τελικά ο Σλοβάκος δέχτηκε να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας επιβραβεύτηκε με αύξηση αποδοχών, για την πολύ καλή σεζόν που είχε. Άλλωστε αποκτήθηκε προς το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού με χαμηλό μισθό. Ε, ήταν λογικό με τις εμφανίσεις του να εξασφαλίσει καλύτερη οικονομική συμφωνία.

Η παρουσία του δικαίωσε τον Εουτζέν Νεαγκόε, ο οποίος τον προτίμησε τον περασμένο Αύγουστο αντί του Ίσλι Χίντι. Ο Ρουμάνος προπονητής αποχώρησε νωρίς, ο Βεσελόφσκι όμως ήταν ό,τι καλύτερο άφησε στη σύντομη θητεία τους στους ερυθρόλευκους. Με 32 συμμετοχές σε πρωτάθλημα (31) και κύπελλο (1), ήταν ο βασικός κίπερ, εκτοπίζοντας τον Νεόφυτο Μιχαήλ. Το Σεπτέμβριο θα κλείσει 32 ετών και για άλλα δύο χρόνια θα υπερασπίζεται την εστία των Αμμοχωστιανών.

Από εκεί και πέρα, μετά την επίτευξη της παραμονής στην Α’ Κατηγορία, η Νέα Σαλαμίνα ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα. Το αγωνιστικό παραμερίζεται και το ενδιαφέρον μεταφέρεται στα διοικητικά. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα αύριο, με θέμα συζήτησης την εκλογική Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου.

Μείζον ζήτημα είναι η απόφαση του Πάρη Ανδρέου, ο οποίος δεν γνωστοποίησε ακόμα στους συνεργάτες του αν θα παραμείνει στην προεδρία. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ελπίζουν ότι η απόφασή του δεν θα πάρει αναβολή, καθώς σε περίπτωση αποχώρησής του, θα χρειαστεί να ετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση το συντομότερο.

Μετά τη συνεδρία της διοίκησης, τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Μάκης Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα αποφασιστεί ποιοι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα την επόμενη σεζόν και ποιοι θα αποχωρήσουν. Ακολούθως θα αρχίσει να ζεσταίνεται ο μετεγγραφικός σχεδιασμός.

Από εκεί και πέρα, απέμεινε και το παιχνίδι με τη Δόξα, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Λουσιάνο Μπεμπέ, Γιάννης Κούσουλος και Ντουντού Λίμα, καθώς και ο τραυματίας Σάββας Τσαμπούρης. Οι ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του β’ ομίλου, στην οποία βρίσκονται με το πέρας της 35ης αγωνιστικής. Έπαθλο οι 50.000 ευρώ, που προσφέρει η ΚΟΠ.

Στο ματς με την ομάδα της Κατωκοπιάς είναι πιθανό να πάρουν χρόνο συμμετοχής και κάποιοι από τους νεαρούς, οι οποίοι προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα. Πρόκειται για τους Θεοδόση Σιαθά, Ιάσονα Πική, Κωνσταντίνο Σεργίου, Ιωάννη Κωστή, Λευτέρη Χατζηκωνσταντίνου, Μάριο Κουζάρη και Χαράλαμπο Κουζάρη. Οι εφτά ποδοσφαιριστές προορίζονται να λάβουν μέρος στην προετοιμασία του ερχόμενου καλοκαιριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ