aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ επίθεση που την πληγώνει

Η επίθεση που την πληγώνει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σε 16 αγώνες πρωταθλήματος, η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε μόλις 14 γκολ, ούτε ένα ανά παιχνίδι. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που πληγώνει την ομάδα του Στάικου Βεργέτη, αφού αν ήταν πιο παραγωγική σίγουρα θα είχε και μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών.

Ακόμη κι έτσι, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι ερυθρόλευκοι είναι εντός στόχων αφού είναι μόλις δύο βαθμούς μακριά από την 6η θέση. Έχουν 20 βαθμούς έναντι 22 του Ερμή.Είναι ξεκάθαρο πως θα γίνει μάχη στη συνέχεια, μέχρι και το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, για την κατάληψη της 6ης θέσης.

Η ομάδα που θα βρίσκεται στην εξάδα θα έχει την ευκαιρία να δώσει σπουδαία παιχνίδια με τις ομάδες που θα έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα και την έξοδο στην Ευρώπη και θα καρπωθεί σημαντικό οικονομικό όφελος από τη διάθεση εισιτηρίων και όχι μόνο. Θα είναι ό,τι καλύτερο για τη Νέα Σαλαμίνα, που όπως δήλωσε και χθες στο «Goal» ο πρόεδρος της, Πάρης Ανδρέου, αναζητεί πόρους για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της τρέχουσας σεζόν.

Όσον αφορά, λοιπόν, στην επιθετική γραμμή, θα πρέπει να αναζητήσει τις λύσεις στη συνέχεια. Μόνο έτσι θα ελπίζει σε υλοποίηση του στόχου της. Αξιοσημείωτο, που φανερώνει το τεράστιο πρόβλημα της Νέας Σαλαμίνα στο σκοράρισμα, είναι το γεγονός ότι, στα 9 από τα 16 ματς πρωταθλήματος δεν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στα πρώτα τέσσερα ματς δεν σκόραρε (Απόλλων 0-3, Ανόρθωση 0-0, ΑΠΟΕΛ 0-4, Άρης 0-0), ενώ στην πορεία δεν σημείωσε γκολ σε άλλα πέντε (ΑΕΚ 0-1, ΑΕΛ 0-3, Δόξα 0-0, Καρμιώτισσα 0-1, ΑΠΟΕΛ 0-1).

Μάλιστα, τα 5 από τα 14 γκολ ενεργητικό τα πέτυχε μόνο σ’ ένα ματς, στο 5-1 επί της ΑΕΖ στο Παφιακό. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν που σκόραρε και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Στη συνέχεια πέτυχε μόλις εννιά γκολ σε 11 αγώνες. Μόλις τρεις ομάδες, Αναγέννηση, Δόξα και Άρης, που βρίσκονται στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία, πέτυχαν λιγότερα γκολ. Η ΑΕΖ που είναι προτελευταία πέτυχε 17.

Ο Βεργέτης δουλεύει στο εύκολο γκολ και αναμένει πως θα έλθει στη συνέχεια αφού διαθέτει ικανούς επιθετικούς. Τώρα που άρχισε σταδιακά και βλέπει δίχτυα και ο περσινός πρώτος σκόρερ, Ντίμιταρ Μακρίεφ, αισιοδοξούν σε καλύτερες μέρες.

Σε αντίθεση με την επιθετική γραμμή, η Νέα Σαλαμίνα τα πάει αρκετά καλά στην άμυνα. Δέχθηκε 18 γκολ και είναι η πέμπτη καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος πίσω από τις τέσσερις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ που δέχθηκαν από 8 και τον Απόλλωνα που είναι στα 14. Με συνέχιση αυτής της εικόνας στην άμυνα και εφόσον γίνει πιο παραγωγική επιθετικά, τότε ναι, μπορεί για είσοδο στην εξάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ