aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ επιστροφή των ασώτων και στο βάθος… τίτλος

Η επιστροφή των ασώτων και στο βάθος… τίτλος

Από τη μία η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία τρία χρόνια Μπάγερν Μονάχου και από την άλλη, ο μεγάλος αντίπαλος των Βαυαρών, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η μοναδική ίσως ομάδα που μπορεί να σταματήσει την ξέφρενη πορεία τους.

Απόψε στις 21:30, οι νταμπλούχοι Γερμανίας θα αντιμετωπίσουν τους φιναλίστ του γερμανικού κυπέλλου, Βεστφαλούς, για τον τελικό του Super Cup Γερμανίας, διεκδικώντας αμφότεροι το πρώτο τρόπαιο της νέας σεζόν. Οι ιδιαιτερότητες τέτοιων παιχνιδιών είναι πολλές. Η αντιπαλότητα των δύο συλλόγων -τουλάχιστον στις τάξεις των οπαδών- είναι τεράστια.

Στη μία πλευρά, οι πλούσιοι του Μονάχου, που αγοράζουν όποιον ποδοσφαιριστή τους κάνει κέφι και κυριαρχούν διαχρονικά στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από την άλλη η μεσαία τάξη με τους αναγεννημένους Βεστφαλούς, οι οποίοι μέσα σε λίγα χρόνια, από το χείλος του γκρεμού και την χρεοκοπία, ανασυντάχθηκαν, επένδυσαν στις ακαδημίες και εξελίχθηκαν σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά Brandname, αγοράζοντας ποδοσφαιριστές φθηνά και πουλώντας τους πανάκριβα σε όλη την «Γηραιά ήπειρο».

Οι επιστροφές των ασώτων

Επιστροφές καταστροφές. Ματς Χούμελς και Μάριο Γκέτσε επιστρέφουν εκεί όπου ξεκίνησαν. Ο μεν Χούμελς έγινε ένας ακόμη προδότης για τους οπαδούς της Ντόρτμουντ, καθώς πρόδωσε την ομάδα τους για τα χρήματα και τη δόξα της Μπάγερν, η οποία τον είχε αφήσει να φύγει αρκετά χρόνια πριν. Ο δε Γκέτσε, επέλεξε να επιστρέψει στη Βεστφαλία, αποχωρώντας σαν φίλος από το Μόναχο, χωρίς όμως να βρει μεγάλη ανταπόκριση, αφού πολλοί φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων» δεν του έχουν συγχωρέσει την παλιά του προδοσία.

Τα ρόστερ

Οι Βαυαροί έχουν δείξει τα τελευταία χρόνιες ότι δύσκολα προχωρούν σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Φέτος μόλις δύο ποδοσφαιριστές μετακόμισαν στο Μόναχο, είναι όμως αρκετοί για να ενισχύσουν το ήδη τρομερό σύνολο της Μπάγερν. Ο λόγος για τον Ματς Χούμελς και τον Ρενάτο Σάντσες φυσικά.

Ο Γερμανός στόπερ δε χρειάζεται συστάσεις, η ποιότητα και η αμυντική του σταθερότητα τον κάνουν έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον Πορτογάλο χαφ, ο οποίος εντυπωσίασε στο πρόσφατο Euro, βλέποντας τόσους ευρωπαϊκούς συλλόγους να «σφάζονται» για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή μόλις 18 ετών, καταλαβαίνει κανείς το πόσο μεγάλο ταλέντο είναι.

Στη Ντόρτμουντ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Χούμελς, Μιχιταριάν και Γκουντογκάν άφησαν τη Βεστφαλία για να συνεχίσουν σε διαφορετικούς σταθμούς τις καριέρες τους, αποδυναμώνοντας σημαντικά το ρόστερ των «κιτρινόμαυρων». Προσθήκες όμως έγιναν αρκετές και βάσει της προοπτικής που έχουν, η Μπορούσια θα παρουσιάσει και πάλι την καλή εικόνα των τελευταίων χρόνων.

Οι διεθνής με τη «νατσιονάλμανσαφτ» Αντρέ Σίρλε και Μάριο Γκέτσε, ο «πρώην» Καταλανός Μαρκ Μπάρτρα, ο Ραφαέλ Γκερέιρο, ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και παίκτες όπως ο Ντεμπελέ, ο Ρόντε και ο Εμρέ Μορ που αποτελούν σπουδαία ταλέντα, αναμένεται να χτίσουν ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, που θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ