aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ επίδοση της ΑΕΚ και οι ανατροπές

Η επίδοση της ΑΕΚ και οι ανατροπές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τέλος πρώτου γύρου λοιπόν, με την ΑΕΚ να έχει κεφάλι δύο βαθμών από την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του α’ γύρου, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Οι 32 βαθμοί με τους οποίους ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε 13 αγωνιστικές, αποτελούν επίδοση όλων των εποχών για τους Λαρνακείς. Η προηγούμενη καλύτερή τους είχε καταγραφεί στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν είχαν 30 βαθμούς και μοιράζονταν την πρώτη θέση με την Ανόρθωση. Υπερτερούσαν όμως λόγω της ισοπαλίας που είχαν πάρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-1).

Η τρίτη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή της στις αντίστοιχες αγωνιστικές, καταγράφηκε τη σεζόν 2012-13 επί των ημερών του Ραν Μπεν Σιμόν. Τότε, οι Λαρνακείς είχαν 28 πόντους και βρίσκονταν στην τρίτη θέση, κάτω από την Ανόρθωση (35) και τον ΑΠΟΕΛ (31).

Μια ματιά πάντως στις περασμένες σεζόν πιστοποιεί πως η πρώτη θέση με το τέλος του α’ γύρου δεν σημαίνει και τόσα πολλά. Ο ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε τα δεδομένα τις περιόδους 2015-16, 2013-14 και 2012-13. Δεν χρειάστηκε να το κάνει τη σεζόν 2014-15, καθώς έτσι κι αλλιώς ήταν πρώτος με τη λήξη του πρώτου μισού της α’ φάσης. Έπεσε όμως και αυτός θύμα ανατροπής, όταν ήταν πρώτος με το τέλος του α’ γύρου της σεζόν 2011-12, αλλά είδε την ΑΕΛ να στέφεται πρωταθλήτρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ