aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ δήμαρχος απέρριψε το νέο στάδιο της Ρόμα!

Η δήμαρχος απέρριψε το νέο στάδιο της Ρόμα!

«Μη ευνοϊκό και ακατάλληλο». Με αυτές τις λέξεις το πλάνο για το νέο γήπεδο της Ρόμα απορρίφθηκε από την δήμαρχο της «Αιώνιας πόλης» Βιρτζίνια Ράτζι. Προβλήματα οδικής ασφάλειας, υγιεινής, στους δρόμους που οδηγούν στο γήπεδο, στο πάρκινγκ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς εντόπισε η «πρώτη κυρία» της Ρώμης.

Τα έγγραφα της απόφασης που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, είχαν ήδη κατατεθεί στο αρχείο της συνόδου της Διάσκεψης Υπηρεσιών στις 31 Ιανουαρίου. Στην τελική έκθεση εκφράζεται η διαφωνία σχετικά με το νέο σχέδιο εργοστασίου, που περικλείει μία σειρά τεχνικών γνωμοδοτήσεων που αφορούν τους λόγους της αρνητικής γνώμης.

Οι λόγοι του «Όχι»

Πρώτος και κυριότερος της οδικής ασφάλειας. Εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις (αριθμούνται έξι συγκεκριμένα σημεία), όπου δεν μπορεί να θεωρηθεί εγγυημένη η ασφάλεια, με ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και των πεζών.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τα υδραυλικά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η περιοχή περιλαμβάνει περιοχές υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη συμβατότητα για τους σκοπούς της αστικής παραλλαγής και τις υδραυλικές συνθήκες της περιοχής».

Στον τομέα «Έλλειψη λειτουργικότητας» ο δήμος εντοπίζει προβλήματα σε χώρους στάθμευσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στο κεφάλαιο «παραλείψεις» υπάρχουν 30 διαφορετικές περιπτώσεις.

Τι γίνεται τώρα

Η αναμονή, για να δούμε τι θα συμβεί στη Διάσκεψη Υπηρεσιών, παρατείνεται μέχρι τις 3 Μαρτίου, αφού όπως αναφέρεται στη σελίδα 5 του εγγράφου που δημοσιεύθηκε από την Περιφέρεια και γράφτηκε από τον Δήμο, υπάρχει μια σημείωση πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί χρόνος παράτασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη συνέχεια να γίνει επανεξέταση του φακέλου, δείχνοντας βούληση για εξεύρεση λύσης και θετική διάθεση απέναντι στο έργο.

«Γέφυρα» στις σχέσεις

Στο έγγραφο περιλαμβάνεται επίσης αναφορά πως υπάρχει, τόσο προς τη Ρόμα, ως ομάδα που επιθυμεί την κατασκευή δικού της γηπέδου, όσο και προς τον κατασκευαστή του έργου Παρνάσι, η εμπιστοσύνη πως επιθυμούν τη μέγιστη ασφάλεια. Τα θεσμικά όργανα άλλωστε δεν θα ήθελαν να χάσουν μία μοναδική ευκαιρία που περιλαμβάνει μία επένδυση για την πόλη η οποία ανέρχεται σε ποσό άνω του 1,6 δις ευρώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ