aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ δικαιολογία του Κίρζη που δεν έπεισε και η μονόπλευρη συγγνώμη

Η δικαιολογία του Κίρζη που δεν έπεισε και η μονόπλευρη συγγνώμη

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αυθόρμητος, χωρίς διάθεση να κατηγορήσει κανέναν (αν και έβγαλε πικρία) και έτοιμος για νέες προκλήσεις στην προπονητική του καριέρα εμφανίστηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το «διαζύγιο» με τον Απόλλωνα, στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» στη Cytavision ο Κύπριος προπονητής είπε αρκετά και ενδιαφέροντα.

Πρώτα απ’ όλα αποκάλυψε τον λόγο που αποχώρησε από τον Απόλλωνα. «Ο φετινός ευρωπαϊκός στόχος ήταν να πάμε στα πλέι οφ και τα καταφέραμε. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο μετά το ματς με την Αϊντχόφεν, μου είπε ότι θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα», ήταν η εξήγηση που δόθηκε από τη διοίκηση στον Σωφρόνη Αυγουστή. Και εδώ είναι που δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί η διοίκηση Νίκου Κίρζη δεν έλαβε αυτή την απόφαση μετά την απώλεια και του περσινού πρωταθλήματος και περίμενε τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ; Μήπως το γεγονός πως ο Αυγουστή διατηρούσε το απόλυτο σε αγώνες προκριματικής φάσης να έπαιξε ρόλο και η απόφαση να ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό;

Διαβάστε επίσης: Οι €70.000 και το μέλλον του Ρομπέρζ

Ερωτήματα που μόνο οι Νίκος Κίρζης και Πέτρος Κονναφής μπορούν να απαντήσουν. Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν είπε κακή κουβέντα για κανέναν, αντίθετα ανέφερε ότι φεύγει σαν φίλος και με ευγνωμοσύνη σε όσους τον πίστεψαν και τους έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το τεράστιο άλμα στην προπονητικού του καριέρα.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: «Άνοιξε» την καρδιά του ο Σωφρόνης Αυγουστή και μίλησε για όλα

Στο καταληκτικό του σχόλιο ο Αυγουστή ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Απόλλωνα για το γεγονός ότι απέτυχε να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μία συγγνώμη που όφειλε και η διοίκηση Νίκου Κίρζη στον κόσμο, αλλά κυρίως στον Σωφρόνη Αυγουστή, τον οποίο άφησε εκτεθειμένο με την ενίσχυση που δεν έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και τους χειρισμούς σε ορισμένες περιπτώσεις (βλέπε Ζάντερ, Μάγκλιτσα, Ρομπέρζ) που επηρέασαν αγωνιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ