aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ διαφορά με πέρυσι και τα θετικά στοιχεία που «ξεχειλίζουν»!

Η διαφορά με πέρυσι και τα θετικά στοιχεία που «ξεχειλίζουν»!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ΑΕΚ όταν κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ιρλανδική Ντάντολκ στον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν εξ αρχής το φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά χρειάστηκε ο επαναληπτικός για να το αποδείξει κερδίζοντας με 4-0 (0-0 στην Ιρλανδία), πραγματοποιώντας συνάμα και σπουδαία εμφάνιση. Αναμενόμενο θα πει κανείς, διότι η Ιρλανδία φημίζεται κυρίως για τις μπυραρίες της κι όχι για τις ποδοσφαιρικές της ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Φρούριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών!

Στον γ’ προκριματικό, στην ΑΕΚ έλαχε η Στουρμ Γκρατς. «Πολύ υψηλό εμπόδιο και αρκετά επικίνδυνη ομάδα, θα χρειαστεί υπέρβαση για την πρόκριση», πιστεύαμε πολλοί. Μέχρι που ο Αντόνι Ιραόλα και οι παίκτες του… έκαναν μια χαψιά τους Αυστριακούς και στα δύο παιχνίδια (7-0 συνολικό σκορ) και πλέον οι κιτρινοπράσινοι δικαιούνται να πιστεύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, στην επίτευξη του στόχου της εισόδου τους, στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φτάνει βέβαια, να περάσουν το εμπόδιο της Τρεντσίν Σλοβακίας. Μίας βατής αντιπάλου, μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, απέδειξε  πως μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά (βλέπε Φέγενοορντ).

Διαβάστε επίσης: Κάτι θυμίζει… κάτι θυμίζει, αλλά με μία σημαντική διαφορά

Σε πολλούς πιθανόν να μην αρέσουν τα μεγάλα λόγια και τα αποθεωτικά σχόλια. Προτιμούν να κρατάνε μικρό καλάθι. Διότι από διθυράμβους χόρτασαν στη Λάρνακα μετά τον επαναληπτικό με τη Στουρμ. Aς μην βγάλουμε πρόωρα συμπέρασμα από τα πολλά γκολ και το μηδέν παθητικό. Δεν γίνεται, όμως, να μην βγάλουμε συμπέρασμα προσθέτοντας τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ για επιπλέον τέρματα, τη δημιουργικότητα, την κυριαρχία, την σχεδόν αλάνθαστη κυκλοφορία της μπάλας, το πάθος των παικτών και το γεγονός πως η ομάδα της Λάρνακας «ξεχείλιζε» από ποιότητα και ανωτερότητα.

Διαβάστε επίσης: Tελειώνει ο Λαμπάν, πάει για «κόφτη» πολυτελείας

Φυσικά και δεν πρέπει να ενθουσιάζονται υπέρμετρα οι οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά έχουν δικαίωμα να ελπίζουν σε ακόμη καλύτερες μέρες. Διότι στα όνειρα, φραγμοί δεν μπαίνουν. Η διαφορά στην ΑΕΚ του Ιραόλα και του Μουρίγιο, είναι πως οι παίκτες ξέρουν πως να επιτίθενται και να αμύνονται σωστά, και αυτά πηγάζουν από τις αντιλήψεις του Βάσκου τεχνικού και την ποιότητα του ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚάρα μοναδική σε όλο το Γιουρόπα Λιγκ!

Τι δεν έχει ακόμα η ΑΕΚ για να έχει περισσότερα δικαιώματα στο όνειρο; Έναν «κόφτη» πολυτελείας, τον οποίο θα επιδιώξει να αποκτήσει εάν οριστικοποιηθεί νωρίς το διαζύγιο με τον Βανσάν Λαμπάν. Και αν τα καταφέρει και τον βρει, αυτόματα θα ανέβει κι άλλο ο πήχης των προσδοκιών, κυρίως για το μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ