aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Μπριζ ξέρανε την Ζενίτ στο 90+4’ (vid)

Η Μπριζ ξέρανε την Ζενίτ στο 90+4’ (vid)

Με ένα γκολ του 19χρονου Ντε Κετελάρ μετά από έναν άψογο συνδυασμό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και την ασίστ του Βόρμερ μετά την πάσα του Βανάκεν, η Μπριζ επικράτησε μέσα στη Ρωσία της Ζενίτ με 2-1. Ο Μποναβεντούρ σε μια περιπετειώδη φάση είχε κάνει το 0-1 στο 63’, ενώ με μεγάλη δόση τύχης μετά από σουτ του Λόβρεν, δοκάρι και την πλάτη του πορτιέρε των Βέλγων, Χόρβατ είχε γίνει το 1-1 στο 74’.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με την Ζενίτ να μην μπορεί να βρει διαδρόμους, εξαιτίας της καλά οργανωμένης άμυνας των Βέλγων. Οι Ρώσοι αναλώθηκαν σε ατομικές προσπάθειες, με τον Τζιούμπα και τον Αζμούν να μην είναι αποτελεσματικοί. Οι Βέλγοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 40’ με τη σέντρα του Βόρμερ και την κεφαλιά του Βανάκεν που απέκρουσε δύσκολα ο Κερζάκοφ, ενώ ο Βανάκεν απείλησε πάλι με σουτ στο 43’ που πέρασε πάνω από την εστία με το 0-0 να μένει στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ήταν ο Ντριούσι που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48’ με τον Ντριούσι να σουτάρει άουτ. Στο 60’ η κεφαλιά του Αζμούν από κοντά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά και τρία λεπτά αργότερα, σε μια περιπετειώδη φάση και μετά από δύο προσπάθειες του Ντε Κετελάρ που αποκρούστηκαν πάνω στη γραμμή, από κοντά ο Μπουναβεντούρ έκανε το 0-1. Στο 71’ ο Ντριούσι από υπέροχη του Αζμούν και από το σημείο του πέναλτι θα σουτάρει άουτ, για να έρθει στο 74’ η ισοφάριση με τον Λόβρεν να σουτάρει την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Χόρβατ, μετά στην πλάτη του και τελικά να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Τζιούμπα είδε τον Χόρβατ να του λέει όχι στο 79’ σε προβολή, στο 87’ ο Γουέντελ θα σουτάρει, αλλά ο Χόρβατ θα έχει και πάλι απάντηση, για να έρθει στο 90+3’ το γκολ για την Μπριζ, με τους Λανγκ, Βανάκεν να συνδυάζονται, τον Βόρμερ να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Ντε Κετελάρ από κοντά να γράφει το 1-2.


Το πανόραμα στον 6ο όμιλο:

Ζενίτ – Κλαμπ Μπριζ 1-2
(74’ αυτ. Χόρβατ – 63’ Μποναβεντούρ, 90+3’ Ντε Κετελάρ)
Λάτσιο – Ντόρτμουντ (22:00)

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο:
Μπριζ 3
Ζενίτ 0
Λάτσιο
Ντόρτμουντ

Η επόμενη αγωνιστική (2η):

Ντόρτμουντ – Ζενίτ
Μπριζ – Λάτσιο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ