aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Μπρεστ και οι κατακτητές της

Η Μπρεστ και οι κατακτητές της

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Μπρεστ είναι μια πόλη με τη δική του ιστορία. Βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία. Είναι μια πόλη με 350.000 κατοίκους, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μπουκ, κοντά στη συμβολή του με τον ποταμό Μουχαβιέτς. Στην απέναντι όχθη βρίσκεται η πολωνική πολίχνη Τερέσπολ.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο κι όμως… λευκορώσικο!

Το Μπρεστ είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Μπρεστ. Δημιουργήθηκε από τους Σλάβους και αναφέρεται για πρώτη φορά το 1019, όταν ήταν τμήμα του βασιλείου της Πολωνίας, μέχρι το 1319, όταν την κατέλαβε το μεγάλο δουκάτο της Λιθουανίας. Το 1596 στην πόλη υπογράφηκε η ένωση του Μπρεστ, με την οποία δημιουργήθηκε η Ελληνόρρυθμη Καθολική Εκκλησία της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που ο Ντίμης Κίρζης τον ονειρευόταν…

Μετά το 1795, η πόλη εντάχθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το 1918, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην πόλη υπογράφηκε η συνθήκη του Μπρεστ – Λιτόφσκ ανάμεσα στη νεαρή Σοβιετική Ρωσία και τις κεντρικές δυνάμεις. Μετά τη λήξη του πολέμου η πόλη βρέθηκε στην επικράτεια της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, την πόλη αρχικά κατέλαβαν οι Σοβιετικοί και στη συνέχεια οι Ναζί. Η πόλη ανήκε από το 1946 στη Σοβιετική Ένωση και μετά τη διάλυσή της, το 1991 στη Λευκορωσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ