aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Μπαρσελόνα στηρίζει τον ομοφυλόφιλο διαιτητή

Η Μπαρσελόνα στηρίζει τον ομοφυλόφιλο διαιτητή

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Iσπανός διαιτητής Χεσούς Τομιγιέρο μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, γνωρίζοντας πως η κίνησή του αυτή θα προκαλούσε αντιδράσεις. Αρχικά, οι απειλές που δεχόταν τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί, αλλά επέστρεψε τέσσερις μήνες αργότερα για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά.

Η κατάσταση, ωστόσο, έγινε χειρότερη καθώς άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του. Κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας, οπαδοί τον έβριζαν με αισχρά συνθήματα, τα οποία κατέγραψε στο φύλλο αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 21χρονος διαιτητής άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πουτ@@ς γιε. Τα έβαλες με την ομάδα μας. Θα σε σκοτώσουμε με aids, αδ@@η.» έγραφε κάποιος, ενώ άλλος χρήστης δημοσίευσε φωτογραφία με ένα περίστροφο και σφαίρες γράφοντας: «Δεν θα ζήσεις πολύ ακόμη, αδ@@η».

Μετά από αρκετό καιρό, εκπρόσωπος της Μπαρσελόνα ανακοίνωσε ότι στέκεται στο πλευρό του Τομιγιέρο, τον οποίο αναμένεται να καλέσει σε προπόνηση της ομάδας για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές.  Πέρυσι, εξάλλου, οι Καταλανοί είχαν δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα τους ένα βίντεο με το οποίο περνούσαν μηνύματα κατά της ομοφοβίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ