aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Μπάρσα με «εξάρα» στα ημιτελικά του κυπέλλου (vid)

Η Μπάρσα με «εξάρα» στα ημιτελικά του κυπέλλου (vid)

Τι και αν η Σεβίλλη είχε εκμεταλλευθεί το εκτεταμένο ροτέισον του Ερνέστο Βαλβέρδε και είχε επικρατήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των 8 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έκαναν κάτι που είχαν καταφέρει και πάλι σε υψηλότερο επίπεδο, κόντρα στην Παρί για το Champions League, ανατρέποντας τα εις βάρος τους προγνωστικά και παίρνοντας μια σπουδαία πρόκριση.

Αυτή τη φορά ο Τσιγκούρι έβαλε τους βασικούς και αυτοί ανταποκρίθηκαν ιδανικά. Μόλις στο 13’ ο Κουτίνιο έκανε το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι, με τον Μπανέγα να μην καταφέρνει να σοκάρει εκ νέου τους Καταλανούς αστοχώντας από τα 11 βήματα στο 27’, με τον Σίλεσεν να τον νικά σε μια φάση που μπορούσε να αλλάξει τη ροή του ματς.

Αυτό δεν έγινε και ο Ράκιτιτς μετέτρεψε σε γκολ την πάσα του Αρτούρ στο 31’ δίνοντας σκορ πρόκρισης και διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος όπου οι πλαουγκράνα με δύο γκολ σε δύο λεπτά, «τελείωσαν» τους Ανδαλουσιανούς, με δράστες τους Κουτίνιο (53’) και Σέρχι Ρομπέρτο (54’) που έκαναν το 3-0.

Στο 67’ η αξιόμαχη Σεβίλλη που κράτησε τη συνοχή της σκόραρε με τον Αράνα και άγχωσε προς στιγμήν τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως στη συνέχεια όχι μόνο δεν απειλήθηκαν αλλά στο τέλος έδωσαν και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη πρόκρισή τους με τα μεγάλα κανόνια των Καταλανών να σκοράρουν στο 89’ (Σουάρες) και το 90+2’ Μέσι για το τελικό 6-1.

Κάπως έτσι μετά τις Μπέτις και Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα έγινε η τρίτη ομάδα που κλείνει θέση για την 4άδα του Copa del Rey και περιμένει να δει αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και θα κλείσει το… καρέ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Αρτούρ (90′ Αλενιά), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (76′ Βιδάλ), Κουτίνιο (81′ Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Σεβίλλη (Πάμπλο Ματσίν): Σοριάνο, Κίερ, Καρίτσο, Σέρχι Γκόμεθ, Αράνα (84′ Χιλ), Μπανέγα (77′ Βάσκες), Αμαντού, Μέσα (77′ Μπεν Γιεντέρ), Πρόμες, Σαράμπια, Αντρέ Σίλβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ