aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ ατυχία και το ντεμπούτο εξπρές

Η ατυχία και το ντεμπούτο εξπρές

Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν από την πρεμιέρα, προχθές με τον Άρη (1-1) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η Ανόρθωση συνάντησε την ατυχία όταν ο Μιγκέλ Καρλίτος έγινε αναγκαστικά αλλαγή λόγω τραυματισμού στο πόδι. Η επόμενη μέρα έδειξε ότι τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί καθώς ο παίκτης δεν υπέστη κάταγμα. Αντιμετωπίζει όμως μια κάκωση και θα χρειαστεί να διαπιστωθεί ο βαθμός της σοβαρότητάς της και κατ’ επέκταση, πόσο καιρό θα διαρκέσει η θεραπεία.

Γι’ αυτό και θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες η διάρκεια απουσίας του παίκτη. Ανάλογα με τον αριθμό των προπονήσεων που θα χάσει ή θα προλάβει κατά την τρέχουσα εβδομάδα, θα διαφανούν και οι πιθανότητές του να προλάβει την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή (20:00) στο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα. Βάσει των αγώνων προετοιμασίας, ο Καρλίτος προοριζόταν για την αρχική ενδεκάδα.

Το θετικό για τον Ρόνι Λέβι είναι πως υπάρχει αντιστάθμισμα και λέγεται Αράζ Αμπντουλάγεφ. Ο 25χρονος φορ ήρθε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην Κύπρο. Την Παρασκευή έκανε την πρώτη του προπόνηση, αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του. Ένα 24άωρο αργότερα, ανακοινώθηκε η απόκτησή του και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον φοίνικα στη φανέλα.

Ο Αζέρος διεθνής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και μετά από 23 λεπτά δραστηριότητας, σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ράγιος. Ένα ντεμπούτο εξπρές που κρίθηκε ως απόλυτα θετικό από τους ανθρώπους της Ανόρθωσης, οι οποίοι θεωρούν τον Αράζ έτοιμο να πετύχει τα ακόλουθα: γρήγορη προσαρμογή, πολύ καλή απόδοση και συνεισφορά στο σκοράρισμα.

Κρατάμε το τελευταίο, διότι η βαρωσιώτικη ομάδα συνεχίζει την προσπάθειά της να καταστεί ουσιαστικότερη επιθετικά. Να μετατρέπει συχνότερα την πρωτοβουλία της σε δημιουργία φάσεων και τέρματα. Δεν είναι εκτός προγράμματος ο τομέας αυτός, λένε οι ιθύνοντες της «Κυρίας» και υπενθυμίζουν την ανάγκη για ομοιογένεια μετά από τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Κάπου εδώ μπαίνουν στο κάδρο ο Αράζ και ο Σεκού Σισέ (όταν οριστικοποιηθεί η μετεγγραφή του), καθώς ο προπονητής έκρινε πως μπορούν να ταιριάξουν αμέσως με το επιθετικό στυλ που θέλει να προσδώσει στην ομάδα. Προφανώς κι επειδή βλέπει πως κάποιες άλλες επιλογές που έχει στη διάθεσή του, θέλουν ακόμα το χρόνο τους.

Σε ό,τι αφορά στον ανασταλτικό τομέα, η εικόνα που σχημάτισαν οι άνθρωποι της Ανόρθωσης μέσα από τα τελευταία φιλικά παιχνίδια είναι ιδιαίτερα θετική. Περιμένουν κι εδώ ότι όσο θα ανεβαίνει το επίπεδο της ομοιογένειας, θα παρατηρείται περαιτέρω βελτίωση, ώστε η αλληλοκάλυψη να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει εύκολα με κάθετες ασίστ, όπως έπραξε προχθές ο Μαραγκουδάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ