aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Άρσεναλ νίκησε... από σπόντα την παλικαρίσια Γουότφορντ (vids)

Η Άρσεναλ νίκησε… από σπόντα την παλικαρίσια Γουότφορντ (vids)

Όσο αμφίρροπο μπορεί να δείχνει το τελικό 1-0 ήταν το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Γουότφορντ στο Vicarage Road, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν πραγματική… απόδραση με το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Με δέκα παίκτες από το 11ο λεπτό η ομάδα του Γκράθια λόγω αυστηρότατης αποβολής του Ντίνεϊ, όμως πάλεψε σαν θηρίο! Βασικός για πρώτη φορά φέτος ο Μαυροπάνος, αντικαταστάθηκε στο 59′.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τη Γουότφορντ κι όμως προς τιμήν της ομάδας του Χάβι Γκράθια, συνέχισε να το παλεύει και να δείχνει ικανή να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» δίχως να κάνουν και πολλά και απλά με μια φάση πίεσης στον Φόστερ από τον Ομπαμεγιάνγκ, άνοιξαν το σκορ όταν ο Γκαμπονέζος έβαλε την κόντρα στον έμπειρο γκολκίπερ των «hornets» και κατάφερε να σκοράρει για το 1-0 στο 10ο λεπτό. Στα… καπάκια, ο ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητά του σε φάση που ο Ντίνεϊ άπλωσε το χέρι άτσαλα στον Τορέιρα και ο φορ της Γουότφορντ αποβλήθηκε. Με παίκτη λιγότερο, όμως με θάρρος και επιθετική διάθεση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 20ο λεπτό με τον Κάθκαρτ να υποχρεώσουν τον Λένο σε σημαντική επέμβαση, με τον Γερμανό τερματοφύλακα ν’ αντιδρά σωστά και σε μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Καπού στο 32′. Το γεγονός, ωστόσο, πως η Γουότφορντ φρόντιζε να καλύψει το κενό του Ντίνεϊ στην επίθεση, την έκανε να εμφανίζεται ανήσυχη σε γρήγορες επιθέσεις της Άρσεναλ, η οποία όμως έκανε λανθασμένη επιλογή στην τελική πάσα και δεν μπορούσε ν’ απειλήσει την εστία του Φόστερ.

Η ομάδα του Έμερι έπαιξε πιο γρήγορα τη μπάλα και παρουσίασε βελτίωση από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον Εζίλ να περνάει στη θέση του Τορέιρα και τον Μαυροπάνο στο 59′ ν’ αφήνει τη θέση του στον Γκεντουζί. Ο Μκιταριάν πήρε προσπάθειες και μάλιστα θα μπορούσε σε μια αντεπίθεση και σέντρα του Ιγουόμπι να πλασάρει εύστοχα, όμως ο Φόστερ του έκλεισε το χώρο και απέκρουσε το μονοκόματο πλασέ. Οι «hornets» αρνούνταν πεισματικά να τα παρατήσουν, στο 62′ ο Μασίνα είχε τρομερό αριστερό σουτ στο δοκάρι, ενώ, ο Γκρέι λίγο αργότερα έχασε το κοντρόλ που θα τον έβγαζε «φάτσα» με τον Λένο! Το τέμπο της αναμέτρησης παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, η απάντηση της Άρσεναλ στις καλές στιγμές της Γουότφορντ ήταν η καλή προβολή του Ομπαμεγιάνγκ στο 75′ που έφυγε άουτ από το πρώτο δοκάρι και στο 80′ ο Μέιτλαντ Νάιλς με προβολή αποσόβησε το γκολ της Γουότφορντ πέφτοντας στα πόδια του Γκρέι που είχε περάσει και τον Λένο! Το σκορ δεν άλλαξε και με το 1-0 το σύνολο του Έμερι επέστρεψε στην τετράδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ